Z dovolené v Chorvatsku jsem si kromě krásného opálení a zážitků přinesla i tento skvělý nápad na superrychlý koláček. Děti chtěli něco sladkého a tak jsem si v rychlosti našla na netu tento Recept Je zcela jednoduchý a skutečně chutná výborně. Potřebujete něj jen sušenky, kondenzované slazené mléko a jogurt. Doma budu určitě dělat také, chutnal všem!
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
1 balení máslových sušenek (rozdrcených)
1 plechovku kondenzovaného mléka slazeného
1 kg jogurtu (já použila obyčejný bílý s nižším obsahem tuku)
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
postup:
Rozdrcené sušenky jsem navrstvila na dno skleněné mísy (nebo můžete použít jinou nádobu vhodnou do mikrovlnky). Jogurt jsem smíchala se slazeným kondenzovaným mlékem a navrstvila rovnoměrně na sušenky. Uhladíme a šup na 5-7 minut do mikrovnka. V mikrovlnce krémová hmota zhoustne a bude krásně držet tvar, dokonce se na vrchu vytvoří jemná krusta. Zároveň krém zjemní sušenky a vytvoří z nich jednotnou hmotu i bez másla. Pokud ale mělo máte po ruce, klidně ho k sušenkám můžete přidat „těsto“ bude ještě chutnější. Pak stačí nechat vychladit a super koláček máte na světě.
V troubě jsem tuto verzi ještě nezkoušela, ale určitě se dá připravit i v troubě. Ještě prozradím můj super – jednoduchý cheescake z trouby: 200 g jemného tvarohu (nebo krémového sýra), 1 vejce, 1 plechovka kondenzovaného mléka. Vše smíchat a navrstvit na základ z drcených sušenek a rozpuštěného másla (na balík sušenek asi 40-50 g rozpuštěného másla). Šup do trouby a pečeme 45 minut při teplotě 180 stupňů.
Zdroj:Dobrenviny.sk