Někdy se stane, že v lednici chybí tak základní věc, jako je šlehačka na šlehání. Ve městě je možnost dojít si pro ni do obchodu, ale na venkově to není taková samozřejmost. Poradíme vám, jak si šlehačku vyrobit doma.
Co je potřeba
200g másla
2 šálky mléka
3/4 šálku cukru
1/3 šálku kukuřičného škrobu
Pokračování na další staně
xx_xxpostup:
Mléko ohřejeme a přidáme máslo a ztužený tuk. Necháme rozpustit a přivedeme téměř k varu. Vařit se směs ale nesmí.
Mléko s tukem odložíme ze sporáku před dosažením bodu varu a postavíme do chladu. Částečně vychlazenou směs 4 minuty šleháme Pak necháme 24 hodin stát v chladu.
Druhý den přidáme krupicový cukr podle chuti a ušleháme do pevné hmoty. Dáváme pozor, abychom směs nepřešlehali, oddělil by se tuk od tekutiny a šlehačku bychom už neudělali. Pokud se nám to stane, necháme ztuhnout a pak přecedíme. Na site nám zůstane směs ztuženého tuku a másla, na kterém se výborně smaží.
Zdroj.somzena