Žádná chemie z krabice. Krtkův dort patří mezi nejoblíbenější dorty. V tomto receptu si ukážeme, jak jej upéct doma, přírodně a v mnohem zdravější verzi.
ingredience
- 160 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g polohrubé bílé mouky
- špetka soli
- 80 g třtinového cukru
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 25 g holandského kakaa
- 230 ml ovesného mléka (pokud nepotřebujete mít dort čistě veganskou použijte běžné mléko)
- 60 ml slunečnicového oleje
- 2 banány
- 400 ml kokosového mléka
- 30 g Agávový sirupu
- 2 sáčky škrobového ztužovače šlehačky
- 100 g hořké čokolády (která neobsahuje mléko)
postup přípravy najdete na druhé stránce…
xx_xx
postup:
- Smícháme mouku, sůl, cukr, jedlou sodu, kypřící prášek a kakao. Přidejte ovesné mléko a olej a důkladně promíchejte.
- Vymažte menší dortovou formu (o průměru cca 20 cm) a těsto do ní vlijte. Formu dejte do předehřáté trouby a pečte 30 minut při 180 ° C.
- Nechte vychladnout a vydlabeme v korpusu mělkou misku. Vydlabané rozdrobené těsto schovejte do misky.
- 2 banány podélně rozkrojte a vložte do korpusové vydlabané části.
- Ušlehejte kokosové mléko spolu s Agávový sirupem a škrobovým ztužovačem šlehačky.
- Nastrouhejte nebo nakrájejte hořkou čokoládu a vmíchejte ji do ušlehaného krému. Ten pak navrstvěte na banány.
- Rozdrobené vydlabané těsto, které jste si dali bokem do misky, nasypte navrch a přitlačte.
- Dejte chladit a potom podávejte.