Vyzkoušejte si udělat koblihy podle tohoto skvělého receptu, pro změnu v troubě. Jsou úžasně lahodné, měkoučké a nadýchané. A co je na nich to nejlepší? – nejsou nasáklé olejem!

ingredience:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 30 g čerstvého droždí
  • 280-300 ml mléka
  • 70 g kr. cukru
  • 2 žloutky
  • 50 g másla
  • ½ lžičky soli

Na náplň:

  • Džem podle chuti nebo povidla

Na potření:

  • Rozpuštěné máslo

Na posypání:

  • moučkový cukr

Postup přípravy najdete na druhé stránce..

xx_xx

postup:

½ mléka zahřejeme, přidáme rozdrobené droždí a 1 lžíci cukru. Počkáme než vyjde kvásek.

Do samostatné misky nasypeme mouku, přidáme sůl, zbylý cukr, žloutky, máslo, mléko a kvásek. Promícháme a vypracujeme hladké, vláčné těsto.

Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu. Potom těsto přemístíme, opět přikryjeme a necháme ještě přibližně půl hodinku – až hodinku kynout.

Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme na plát silný asi 2 cm. Z těsta pomocí poháru vykrajujeme kruhy, které přendáme na plech vyložený papírem na pečení.

Do každého kousku uděláme menší jamku – můžeme na to použít vařečku nebo lžičku.

Přikryjeme utěrkou a než se zahřeje trouba, necháme ještě kynout (přibližně 20 minut).

Pečeme při teplotě 190 stupňů než povrch koblížků není zlatavý.

Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a do otvoru dáme marmeládu. Nakonec posypeme práškovým cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť.