Chcete-li získat opravdu luxusní řízek, tato řada se vám určitě bude hodit. Řízky jsou úžasně jemné, trojobal krásně křupavý a vůbec nejsou mastné. Takové řízky věděl připravit náš dědeček šéfkuchař a naučil nás tento postup. Jeho řízky byly vždy proslulé a dosud jsem lepší nejedla.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

mléko

vepřové maso

starší rohlíky

strouhanka

mouka

Vejce + trocha světlého piva

Několik krajíců chleba

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Maso si před přípravou klasicky naklepeme a nasolíme a před obalováním ho alespoň na 1 hodinu namočíme do mléka, díky kterému bude maso jemné. Ještě lepší je nechat řízky v mléčné marinádě v chladničce během noci (zejména pokud máte tužší maso). Teprve pak je obalíme v trojobalu a smažíme.

Na trojobal si rozmixujeme starší rohlíky na strouhanku, vejce vyšleháme s trochou světlého piva a do samostatné misky nasypeme mouku.

Obalujeme následovně: nejprve v mouce, pak ve vajíčku smíchaném s trochou piva, následně opět ve mouce a rozšlehaném vejci a nakonec může přijít na řadu konečně strouhanka. Smažíme na vepřového sádla.

Pro obzvlášť jemné masíčko, šťavnaté masíčko, křupavou strouhanku a minimum tuku

Řízky zprudka krátce osmahneme na sádle.

Troubu rozehřejeme na 110 ° C. Do většího hrnce nebo pekáče dáme hrubé krajíce chleba, na ně položíme smažené řízky a dáme přikryté na 45 minut do trouby. Výsledek je šťavnaté nevysušené maso a křupavá strouhanka s minimem tuku.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk