Oběd nejen pro pořádné chlapy, ale i pro všechny, kteří mají rádi syté a chutné jídlo, které připravíte pohodlně a rychle na jednom plechu. Je to houbařská delikatesa, vyzkoušejte!

Co budeme potřebovat:

12 plátků vepřových řízků

12 plátků toastového sýra

650 g čerstvých hub

3 větší cibule

200 g slaniny

pórek nakrájený na kolečka

700 ml smetany na šlehání (případně smetany na vaření, ale šlehačka je chutnější)

250 g zakysané smetany

Sůl, pepř, červená paprika, kari koření

Hořčice, rajčatový protlak, bílé víno (smíšené ve stejném poměru – asi 3 lžíce z každé přísady)

postup přípravy najdete na druhé stránce..

xx_xx

postup:

Řízky omyjeme, osušíme ubrouskem, nasolíme, opepříme a uložíme na plech vymazaný olejem s vyššími okraji.

Na maso uložíme plátky sýra. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi. Přidáme slaninu a později i houby nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme a když se začne z hub odpařovat kapalina, navrstvíme na sýrovou vrstvu.

Na tuto vrstvu rozložíme pórek nakrájený na kolečka.

Oba druhy smetany promícháme a ochutíme solí a kořením. V jiné misce rozmícháme hořčici s protlakem a bílého vína – přísady jsem dávala od oka, ale asi 3 lžíce z každé přísady.

Tuto směs vmícháme do smetany a navrstvíme na směs na plechu.

Vložíme do ledničky marinovat na 12-24 hodin, pak vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 90 minut – prvních 30 minut můžeme péct pod alobalem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

zdroj: kochbar.de