Tyto vynikající krémové čokoládové rohlíčky k Vánocům neodmyslitelně patří , ale můžete je připravit na jakoukoli oslavu.
Potřebujeme:
4 bílky
30 dkg prosátého práškového cukru
15 dkg mletých ořechů
3 dkg hladké mouky special
papír na pečení
Krém:
4 vejce
20 dkg cukru krystal
1 vanilkový cukr
250 g másla 82%
2 polévkové lžíce kakaa
čokoláda na vaření
Pokračování na další straně
xx_xx
Postup:
Vyšleháme spolu bílky a cukr do pěny a dáme do vodní lázně. Šleháme do zhoustnutí. Jakmile pěna začne houstnout, přidáme ořechy a mouku. Dobře promícháme a odstraníme z tepla. Je důležité dlouho směs šlehat (cca 20 minut ve vodní lázni), jinak by se rohlíčky roztékaly. Můžete vyzkoušet konzistenci nabráním na lžičku a když pevně drží a neztéká, můžete odstavit z tepla. Při chladnutí hmota houstne, proto ji necháme 10-15 minut odpočívat.
Pomocí ozdobného stříkátka vytvoříme na pečící papír tyčinky, nebo tvar rohlíčku.
Sušíme v troubě při 50 stupních do zlatova.
Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme kakao a šleháme ve vodní lázni až do zhoustnutí směsi. Necháme vychladnout. Rozpustíme máslo a po lžičkách přidáme krém. Nakonec dobře vyšleháme. Upečené a vysušené rohlíčky ozdobíme krémem a odložíme do ledničky ztuhnout. Nakonec rohlíčky namočíme do rozpuštěné čokolády a můžeme podávat.
Zdroj:http://receptyakeber.blogspot.com/