Zelí je fantastická plodina a přestože si mnozí myslí, že se dá použít pouze na salát, opak je pravdou. Vykouzlíte z ní množství plnohodnotných, sytých jídel. Toto jídlo na způsob chleba ve vajíčku je toho důkazem. Chutné, rychlé, výživné!
potřebujeme:
2 – 3 vejce (podle velikosti)
1 hlávku zelí
čerstvý nebo sušený kopr podle chuti
sůl a pepř podle chuti
sušený česnek
Pokračování na další straně
xx_xxpostup:
Zelí si omyjeme, osušíme a překrojíme na 4 části. Vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka. Zatímco se vaří zelí, připravíme si vajíčka. Rozbijeme je a dáme do mísy. Přidáme sušený česnek, trochu pepře, kopr a sůl podle chuti. Vymícháme metličkou. Uvařenou zelí vyjmeme a necháme mírně vychladnout.
Pak ji nakrájíme na středně silné plátky. Na pánev dáme trochu rostlinného oleje. zelí obalíme ve vajíčkové směsi a opékáme z obou stran na mírném ohni. Když je zelí opečená, vyjmeme ji a servírujeme. Přejeme dobrou chuť!