Všichni milovníci máku, zbystřete! Máme pro vás skvělý recept na lahodný koláč, který je ideální k čaji. Nádivku si můžete přizpůsobit vlastním chuťovým pohárkům, protože zde se meze nekladou! Přejeme vám dobrou chuť.

Co budeme potřebovat:

  • 200 g másla
  • 170 g cukru
  • 350 g polohrubé mouky
  • 250 g máku
  • 125 ml mléka
  • špetka soli
  • 1 vejce

postup přípravy najdete na druhé stránce…

xx_xx

postup:

Vysypte si mák do suchého rozehřátého hrnce, zamíchejte dokud nebudete cítit příjemné makové aroma. Odstraňte z tepla, přesypte ho do misky a smíchejte s 150 g cukru.

Rozpusťte si 50 g másla, přidejte do něj zbývajících 20 g cukru a sůl. Nalijte mléko a promíchejte dohladka. Následně přidejte vajíčko a opět důkladně promíchejte.

Postupně přisypávejte mouku a vypracujte těsto tak, aby se vám nelepilo na ruce.

Vyválejte ho na tloušťku ne více než 0,3 cm. 150 g másla rozpusťte a namažte jím vrstvu těsta. Na vrch rovnoměrně rozmístěte směs máku a cukru.

Jednu stranu okraje těsta přiložte na druhou stranu. Celou délku těsta opět potřete máslem a posypte mákem. Vytvořenou vrstvu těsta opět přeložte na polovinu.

Vložte na plech a pečte 20-30 minut při teplotě 180-200 stupňů.