4 – Hydrogenované oleje

Trans-tuky umožňují, aby zpracované výrobky, zejména polotovary a hotové výrobky, měly delší trvanlivost. Mají však také další vlastnost: mění strukturu a pružnost buněčné membrány, což může také vést k rakovině.

5 – Rafinované potraviny




Pravidelná a nadměrná konzumace cukru a jiných sladidel, jako je fruktóza, přispívá ke zvýšenému riziku rakoviny. Mnoho produktů obsahuje cukr, který je na většině míst již uveden jako glukózo-fruktózový sirup.

6 – Vysokokalorické potraviny

Nadměrný denní příjem kalorií také není bezpečný, a to nejen kvůli obezitě, ale také díky jejím následkům. Málokdo považuje obezitu za jeden z hlavních rizikových faktorů pro nádory tlustého střeva, prsu, ledvin, jícnu, žlučníku a endometria.

7 – Pesticidy a ovoce

Zelenina a ovoce obsahují mnoho vitamínů, minerálů, vlákniny, vody, antioxidantů a dalších rostlinných účinných látek, které jsou důležité pro udržení našeho zdraví, včetně prevence rakoviny. Vždy se ujistěte, že získáváte plodiny z dobrého zdroje.

Pokud se vám tento článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli!

Zdroj:ilantropikum.com