Toto ořechové pečivo děláme podle starého receptu už celé roky. Oříšky jsou výborné, lahodné a snadno vyjmutí z formiček. Naplňte jejich čím jen chcete – máslovým krémem, pudinkovým nebo obyčejnou Nutellou. Je to jen vás! 🙂
suroviny
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 120 g mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce kakaa
- 250 g margarínu nebo másla
- krém:
- 2 vejce
- 100 g čokolády na vaření
- 100 g moučkového cukru
- 120 g másla
Pokračování na další straně
xx_xxpostup přípravy
1. krok
Na těsto si ve větší misce smícháme všechny suché suroviny. Přidejte margarín pokojové teploty nakrájený na kousky a vypracujte těsto rukama. Můžete ho na chvíli odložit do chladničky, dokud si připravíte formy na pečení, ale nemusíte. Těsto se snadno tvaruje, i když nestojí v chladničce.
2. krok
Každou formičku natřeme štětcem s rozpuštěným máslem. Do každé vložte kuličku z těsta, stiskněte ji a udělejte prstem malé prohloubení. Forma by neměla být naplněna po vrch, protože koláčky se při pečení mírně nafouknou.
3. krok
Všechny formičky poklademe na plech a pečte všechny najednou při 185 ° C 13-14 minut. Doba pečení závisí na trouby. Někdo peče více, někdo méně. Ořechy jsou v hotové, když jen mírně ztmavnou v porovnání s barvou syrového těsta.
4. krok
Necháme je ve formičkách mírně vychladnout a pak je povyklápame.
5. krok
připravíme si krém. Celé vejce si vyšleháme s práškovým cukrem do pěny. Potom dáme misku nad páru a povaříme za stálého šlehání asi 4 minuty.
6. krok
Do horké směsi přidáme čokoládu a máslo dále mícháme. Hotový krém, je leský a mírně hustý .. Jak nutella.
7. krok
Vychladlé poloviny ořechů natřeme krémem a slepíme k sobě. Můžete je pak obalit v moučkovém cukru nebo namáčet v rozpuštěné čokoládové polevě ..
Zdroj:blidinje.net