Vynikající recept na rychlý a jednoduchý koláč, který trumfne i drahé zákusky z cukrárny. Recept je na klasický plech.
potřebujeme:
těsto:
4 vejce
25 dkg cukru moučka
25 dkg polohrubé mouky
1 dcl oleje
1 dcl vlažné vody
1/2 prášku do pečiva
krém:
krém:
900 ml mléka
2 bal. vanilkového pudingu
1 kelímek zakysané smetany
Cukr dle chuti
poleva:
na polevu:
200 ml smetany na šlehání
160 g čokolády
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Těsto: Vše dejte do misky a pořádně vyšlehejte, vylijte na vymazaný, moukou vysypaný plech a upečte jako klasický piškot. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 25 minut, ale je dobré řídit se svou troubou.Mezitím si připravíme krém. Z pudinků, mléka a cukru uvaříme pudink. Necháme vychladnout a následně vyšleháme se zakysanou smetanou – podle chuti můžeme přidat ještě cukr.Piškot můžeme potřít džemem. Krém navrstvíme na těsto a zalijeme čokoládovou polevou – připravíme ji ze smetany na šlehání v níž rozpustíme čokoládu. Nalijeme na vrch zákusku a necháme ztuhnout.Koláč můžete ještě doladit například kolečky banánů, nebo jiným ovocem.Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk