Vynikající recept na rychlý a jednoduchý koláč, který trumfne i drahé zákusky z cukrárny. Recept je na klasický plech.

potřebujeme:

těsto:

4 vejce

25 dkg cukru moučka

25 dkg polohrubé mouky

1 dcl oleje

1 dcl vlažné vody

1/2 prášku do pečiva

krém:

krém:

900 ml mléka

2 bal. vanilkového pudingu

1 kelímek zakysané smetany

Cukr dle chuti

poleva:

na polevu:

200 ml smetany na šlehání

160 g čokolády

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Těsto: Vše dejte do misky a pořádně vyšlehejte, vylijte na vymazaný, moukou vysypaný plech a upečte jako klasický piškot. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 25 minut, ale je dobré řídit se svou troubou.Mezitím si připravíme krém. Z pudinků, mléka a cukru uvaříme pudink. Necháme vychladnout a následně vyšleháme se zakysanou smetanou – podle chuti můžeme přidat ještě cukr.Piškot můžeme potřít džemem. Krém navrstvíme na těsto a zalijeme čokoládovou polevou – připravíme ji ze smetany na šlehání v níž rozpustíme čokoládu. Nalijeme na vrch zákusku a necháme ztuhnout.Koláč můžete ještě doladit například kolečky banánů, nebo jiným ovocem.Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk