Fantastické pečivo (nejen) na vánoční stůl. Tyto rohlíčky se doslova rozpadají na jazyku, jeden kousek opravdu nikdy nestačí. Výborný, ba přímo excelentní recept.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

Na těsto:

210 g hladké mouky,

140 g mletých ořechů,

70 g moučkového cukru,

140 g másla (hery),

1 lžíce kakaa,

2 žloutky a citronová kůra.

Na krém:

1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml (vařit cca 3 hodiny)

250 g másla

Na ozdobení: čokoládová poleva

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Z mouky, tuku, cukru, ořechů, kakaa, žloutků a cit. kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v chladničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky. Vyskládat na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180 ° C.

Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny, po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém. S pomocí cukrářského sáčku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy, může být i bílá, fantazii se meze nekladou. Je lepší, když si před namáčením do čokolády rohlíčky námrazy, práce jde lépe od ruky). Rohlíčky můžete také zamrazit a schovat na později.

zdroj:dobrenoviny.sk