Výborné těsto na bezkonkurenční pizzu. S těstem z kapsy se skvěle pracuje, je velmi vláčné a vydrží vám v ledničce i týden. Pokud chcete, můžete ho dát klidně i zmrazit.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:
těsto:

1 kg hladké mouky

1 kostka droždí

500 ml vlažné vody

2 PL panenského olivového oleje

špetka soli.

Kromě toho:

500 ml rajčatového protlaku

mozarella

oregano, sůl, cukr

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:
Ve vlažné vodě si rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli a 2 lžíce oleje. Rozmícháme, aby se droždí úplně rozpustilo a tekutou směs nalijeme do 1 kg hladké mouky. Vypracujeme těsto (s těstem se perfektně pracuje, vůbec se nelepí), které pak rozdělíme a čtyři menší bochníky.

Každý bochník vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme. Než chceme pizzu péct, je třeba dát těsto alespoň 12 h do chladničky (těsto v ledničce zvětší svůj objem, takže nechte v sáčku trochu místa navíc. V chladničce vydrží i týden). Těsto je možné odložit na pozdější časy do mrazáku a večer před použitím vybrat na rozmrazení do chladničky. Těsto si rozválíme na pomoučeném vále tence na velikost plechu.

Z přetlaku, cca 2-3 lžičky cukru a asi půl lžičky soli si připravíme rajčatovou směs, kterou natřeme na těsto s tím, že okraje necháme volné. Obložíme plátky mozarelly a oreganem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 12 minut na maximu.

Zdroj:Dobrenoviny.sk