Výborné těsto na bezkonkurenční pizzu. S těstem z kapsy se skvěle pracuje, je velmi vláčné a vydrží vám v ledničce i týden. Pokud chcete, můžete ho dát klidně i zmrazit.
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
těsto:
1 kg hladké mouky
1 kostka droždí
500 ml vlažné vody
2 PL panenského olivového oleje
špetka soli.
Kromě toho:
500 ml rajčatového protlaku
mozarella
oregano, sůl, cukr
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Ve vlažné vodě si rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli a 2 lžíce oleje. Rozmícháme, aby se droždí úplně rozpustilo a tekutou směs nalijeme do 1 kg hladké mouky. Vypracujeme těsto (s těstem se perfektně pracuje, vůbec se nelepí), které pak rozdělíme a čtyři menší bochníky.
Každý bochník vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme. Než chceme pizzu péct, je třeba dát těsto alespoň 12 h do chladničky (těsto v ledničce zvětší svůj objem, takže nechte v sáčku trochu místa navíc. V chladničce vydrží i týden). Těsto je možné odložit na pozdější časy do mrazáku a večer před použitím vybrat na rozmrazení do chladničky. Těsto si rozválíme na pomoučeném vále tence na velikost plechu.
Z přetlaku, cca 2-3 lžičky cukru a asi půl lžičky soli si připravíme rajčatovou směs, kterou natřeme na těsto s tím, že okraje necháme volné. Obložíme plátky mozarelly a oreganem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 12 minut na maximu.
Zdroj:Dobrenoviny.sk