Potřebujete rychlý a chutný oběd? Vyzkoušejte tyto 15-minutové recepty z kuřecích řízků. Jsou vynikající a hlavně hned hotové!

Pivní kuřecí kousky

potřebujeme:

400 g kuřecích prsou

2 vejce

50 ml piva

1 PL hořčice

1 PL sójové omáčky

2 lžíce hladké mouky

3 PL solamylu

sůl a pepř podle chuti

olej na smažení

postup:

Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme z obou stran. V misce si připravíme pivní těstíčko. Rozbijeme obě vajíčka, přilijeme pivo a sójovou omáčku. Na zahuštění přidáme mouku a solamyl. Těstíčko by mělo mít asi takovou konzistenci, jako těsto na palačinky. Všechny kousky ponoříme do těstíčka a důkladně obalíme. Můžeme případně nechat ponořené v těstíčku i na noc. Potom kousky vyjmeme a osmažíme na oleji do zlatova. Podáváme například s opékanými bramborami, hranolkami, bramborovou kaší, nebo jen se zeleninovým salátem. Přejeme dobrou chuť!

Minutový kuřecí Stroganov

potřebujeme:

Nakrájené kuřecí prsa (kostky nebo nudličky, já dávám asi 500g)

1 cibulku nakrájenou nadrobno

3 lžíce hořčice

5 ks kompotovaných okurek – nakrájených na drobnější

1 papriku nakrájenou

5 lžic kečupu

1 lžíci hladké mouky

1 lžíci worcesterské omáčky

asi 150-200 ml sladké smetany ke šlehání

postup:

Kuřecí masíčko nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme (já dělám večer a nechám nasolené, nakořeněné přes noc). Na pánvi na oleji opražíme nezesklovatí cibulku, přidáme masíčko, worcestrovou omáčku a dusíme doměkka – podle potřeby podlijeme trochou vody. Když je masíčko měkké – stačí opravdu pár minut – přidáme okurky, papriku a kečup s hořčicí, necháme převařit. Krátce před koncem poprášíme moukou (když je masíčko už měkké) a celé zahustíme smetanou. Promícháme, necháme přejít varem. Můžeme ještě dochutit. Podáváme s těstovinami nebo bramborami.

Pokračování na další straně

xx_xx

Kuřecí kousky v omáčce s hořčicí a zakysanou smetanou

potřebujeme:

300 g kuřecí prsa

1 ks cibule

1 ks mrkev

3 lžíce zakysaná smetana

2 lžíce dijonská hořčice

2 lžíce obyčejná hořčice

2 lžíce hladká mouka

1 šálek horká voda

sůl, pepř

rostlinný olej

Volitelné – houby

Marináda na maso:

1-2 lžíce kari koření

1/2 lžičky sůl

2 lžíce sójová omáčka

koření

postup:

Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme všechny suroviny, které potřebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležet v chladničce. Takto lze maso marinovat i celou noc.

Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlatova. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, nakrájené houby (pokud je používáte), maso a orestujeme na mírném ohni. Posypeme lžící hladké mouky a krátce restujeme.

Potom maso zalijeme horkou vodou, přidáme sůl a pepř podle chuti. Podusíme a nakonec přidáme kysanou smetanu smíchanou s lžíci mouku, hořčici a vše spolu vaříme ještě 1 minutu, aby se omáčka zredukovala.

Jako přílohu můžete podávat rýži nebo klasickou bramborovou kaši.

Minutkových hrášková omáčka s kuřecím masem

potřebujeme:

olej

1 cibule

500 g kuřecí prsa (nakrájené na kousky) – dá se dělat iz kuřecích stehýnek

1-2 stroužky česneku utřeného

Mletá červená paprika, pepř, provensálské bylinky

1 lžíce hořčice (namísto kečupu můžete přidat nakrájená rajčata)

1 lžíce kečupu

Hrášek zmrazený, nebo v konzervě

1 tavený v střívka Bambino

Volitelné: sýr na posypání

Příloha: Slovenská rýže, těstoviny, rýže, brambory …

Vodu nebo vývar na podlití

postup:

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli když je do růžova orestovaná, přidáme kuřecí prsa (osolené), necháme zatáhnout a přidáme papriku, pepř, prolisovaný česnek, provensálské bylinky, hořčici a kečup – promícháme. Nakonec přidáme hrášek podlijeme vodou a chvíli dusíme. Nakonec vytlačíme sýr v střívka necháme dobře probublat – sýr to krásně stáhne a zahustí. Můžeme podávat, je to hotové velmi rychle a chutná to fantasticky. Přílohu si můžete zvolit podle své chuti.

Masíčko na paprice

potřebujeme:

2 ks kuřecích prsou

1 cibuli

1/2 lžičky soli

Mletou červenou papriku

150-200 g zakysané smetany

Pepř podle chuti

2 stroužky česneku

olej slunečnicový

postup:

Na pánvi nalijeme 2 lžíce oleje. Přihodíme cibuli nakrájenou na drobno, a než začne hnědnout, tak přihodíme kuřecí prsa nakrájené na kousky.

Teplota po celou dobu bude 120 ° C. Přidáme 1/2 lžičky soli, a restujeme, dokud není maso měkké.

K měkkému masu přihodíme 2 stroužky česneku nakrájeného na tenké plátky, 1/8 lžičky mletého pepře, Čevela papriku a restujeme dvě minuty.

Přimícháme kelímek zakysané smetany, minutu povaříme, a tím je omáčka hotová.
Na talíři můžeme dozdobit petrželkou nebo koprem.

Kuřecí kousky na česneku, slanině a majoránce

potřebujeme:

2 vykostěná kuřecí stehna

Sterilizované žampiony (můžete vynechat)

50 g anglické slaniny

2 stroužky česneku

sůl

koření

majoránka

1 lžíce hladké mouky

olej

postup:

Maso z vykostěných stehýnek nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a kuřecí kousky osmažíme z obou stran. Potom k nim přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky, krátce orestujeme, přihodíme česnek, plátky žampionů nakrájený na plátky a podlijeme trochou horké vody.
Pod pokličkou chvíli podusíme.

Když je maso měkké, ochutíme lžičkou majoránky, dochutíme solí a pepřem, promícháme a vypneme.
Podáváme s bramborovými plackami, bramborami nebo rýží.

Pokračování na další straně

xx_xx

Rychlá kuřecí Čína

potřebujeme:

3 ks. kuřecích prsou

1 cibule

1/2 konzervy kukuřice

sterilizované žampiony

1 červená paprika

sojová omáčka

1 lžička koření na Čínu

1 lžička kari kroenia

1 lžička mletého zázvoru

Sůl, pepř podle chuti

1 kopcovitá lžíce škrobu (Solamyl)

2 stroužky česneku

olej

postup:

Omyté a očištěné maso pokrájíme na nudličky a dáme do misky, posypeme kořením na čínu, pepřem, zázvorem a zasypeme škrobem. Vše promícháme, aby se maso obalilo.

Cibuli a papriku nakrájíme na proužky.

Olej nalijeme do hlubší pánve, opečeme na něm cibulku a následně přidáme kuřecí maso.

Když máme maso opečené ze všech stran, přidáme zeleninu, žampiony (bez nálevu) a kukuřici.

Podlijeme sojovou omáčkou cca 3 lžíce a trochou vody cca 2 lžíce, přidáme kari a česnek, promícháme a necháme zeleninu změknout cca 10-15min.

Můžeme dochutit solí nebo chilli (sojovou omáčku dáváme podle chuti, zeleninu můžeme použít dle libosti).

Podáváme nejlépe s rýží.

Výborné kuřecí nudle

potřebujeme:

Kuřecí masíčko ze stehna a prsou (vykostěné, bez kůže)

Sůl, pepř

solamyl

1/2 lžičky kurkumy

1 rovnou lžičku sušeného zázvoru

1 středně velký pórek

1 lžičku sójové omáčky

1 lžičku worchesterskej omáčky

2 lžíce oleje

Trochu oleje na pánev

postup:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, které osolíme, opepříme a poprášíme solamylem.

V misce smícháme sojovou omáčku, worcester, olej, kurkumu a sušený zázvor.

Maso v misce promícháme s touto směsí marinádou. Polovinu póru nakrájíme na kolečka a promícháme s naloženým masem, necháme odležet.

V pánvi rozehřejeme olej, maso zprudka orestujeme, aby nestihlo pustit vodu, restujeme jen pár minut, aby se delší tepelnou úpravou nevysušilo. Před odstavením z ohně přidáme druhou polovinu pórku nakrájeného na kolečka. Podle chuti můžeme dosolit. Promícháme a složíme z pánve.

Podáváme s přílohou dle chuti – bramborami, bramborovou kaší, salátem nebo ze zeleninovou směsí a sýrem.

Rychlé kuřecí kousky ve speciálním těstíčku

potřebujeme:

2 kusy větších kuřecích řízků

3 vejce

2 stroužky česneku

sůl

rostlinný olej

2 lžíce bramborového škrobu

postup:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Dáme do misky a přidáme žloutky, prolisovaný česnek, škrob a ochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme.

Bílky vyšleháme zvlášť na sníh.

Maso obalíme ve sněhu a klademe na rozpálenou pánev s rostlinným olejem.

Smažíme z obou stran dozlatova.

Podáváme s přílohou podle chuti.

Minutková masíčko Gyros

Potřebujeme (pro 4 člennou rodinu):

1 kg kuřecího masa nebo vepřového

4 vejce

6 lžic oleje

1 lžíce gyros koření

1 jemně nakrájená cibule

6 lžic solamylu

2 lžičky soli

2 lžičky cukru

volitelné – pálivá paprika

postup:

Maso nakrájíme na kousky a přidáme všechny suroviny a necháme opravdu 24 hodin odležet. Potom dávkujeme na rozpálený olej (pokud jsme nakrájet masíčko na malé kousky, tak lžící vyformujeme tvar řízku / placky) a smažíme dozlatova. Smažíme asi 4 minutky z jedné strany. Masíčko je velmi křehké a jemné, takže opravdu je hotové za minutku. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Kuřecí kousky v lehké jogurtové omáčce

potřebujeme:

2 kuřecí prsa

200 g bílého smetanového jogurtu

1 cibule

1 kapie (volitelné)

jarní cibulka

2 lžičky hořčice

1 lžička sójové omáčky (nemusí být)

1-2 lžičky mleté ​​papriky

1/2 lžičky sušeného česneku

libeček

sůl

koření

olej

postup:

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky , cibuli a papriku (pokud ji použijeme) nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji zprudka restujeme maso. Ihned když zbělá. přidáme cibule a kapii. Osolíme, opepříme a dusíme asi 5 minút.Podlievať netřeba, cibule a paprika pustí vodu.Ak nepřidáváte kapii, podlijte trochou vody.

Jogurt smícháme s hořčicí, česnekem, paprikou a libečkem. Ochucený jogurt přidáme k masu a společně povaříme do změknutí masa. Stačí krátce. aby maso nebylo suché.

Komu se bude zdát omáčka řídká, přidá před dovařením lžičku solamylu rozmíchaného v troše vody. Maso s omáčkou dochutíme podle svých chutí a podáváme s bramborovou kaší noky, rýži nebo těstovinami.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk