Tento recept na brambory je takový fantastický, že si ho zamiloval každý, kdo ochutnal. Brambory jsou úžasně křupavé, lahodné a chutné – takto jsem je nikdy předtím nepekla, ale nyní určitě budu. Celý trik spočívá v tom, že se pečou položené ve speciální směsi sýru, česneku, koření a soli, která vytvoří na povrchu super-křupavou vrstvu.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

10 – 12 malých brambor
1/4 šálku rozpuštěného másla (šálek 220 ml)
strouhaný parmazán nebo jiný sýr
česneková sůl – sůl smíchaná s česnekovým práškem
jiné koření (dle chuti)
Trouba přehřátá na 200 stupňů

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Omyjte a nakrájejte brambory na polovinu. Rozpuštěné máslo nelijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme. Na máslo navrstvíme sýr, nasypeme česnekovou sůl a případně i další koření – vše tak, aby tvořily rovnoměrnou vrstvu.

Brambory omyjeme a rozkrojíme na poloviny, uložíme rozkrojenou částí dolů.

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30-40 minut. Že jsou upečené zjistíte tak, že vidlička snadno projde přes brambor. Nechte vychladnout alespoň 5 minut před odstraněním z plechu, jinak se kůra ze sýra dostatečně nepřilepí na brambory. Podáváme se zakysanou smetanou.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:theyummylife.com