Tento koláček je skutečným sladkým pokušením a může za to úžasně chutná kombinace tvarohového krému, kakaového těsta a jahod. Vyzkoušejte tuto dobrotu i vy!

potřebujeme:

3 vejce

1 lžíci vody

80 g krystalového cukru

1 lžíci kakaa

1 lžíci oleje

100 g polohrubé mouky

½ lžičky prášku do pečiva

náplň:

750 g polotučného tvarohu

100 g krystalového cukru

1 bal. vanilkového pudingu

300 ml mléka

Na vrchní vrstvu:

750 g čerstvých jahod

1 bal. jahodové želatiny

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

postup:
Nejdříve si připravíme těsto. Vejce ušleháme do pěny s cukrem. Postupně přidáme tekuté přísady – olej a vodu a nakonec do hmoty vmícháme kakao a mouku spolu s práškem do pečiva.

Těsto rozválíme na tenký plát a přendáme na menší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů.

Mezitím si připravíme krém. Z cukru, pudinkového prášku a mléka uvaříme hustý pudink. Hotový puding sejmeme z plamene a necháme vychladnout. Tvaroh utřeme šlehačem a postupně do tvarohu přidáme vychladlý pudink. Mícháme, dokud nevznikne jednotný krém.

Krém navrstvíme na vychladlý korpus.

Na krém uložíme umyté, překrojené jahody. želatinu připravíme podle návodu na obalu a nalijeme na jahody. Vložíme minimálně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.

zdroj: citromhab