Život bez dezertů by byl nudný a nesnesitelný. Zlepší naši náladu, potěší chuťové buňky, vykouzlí úsměv na tváři a kromě toho, vytváření netypických dezertů ohromí i naši estetickou duši.

Dnes vám nabízíme recept na tvarohovo-čokoládový dezert, který nejen, že chutná úžasně a vypadá jako mistrovské dílo, nemusíte ani při jeho přípravě trávit hodiny. Vaši hosté si hned vyžádají recept!

těsto

  • 50 ml mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 150 g másla
  • 180 g mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžičku prášku do pečiva

výplň

  • 4 vajíčka
  • 120 g moučkového cukru
  • 700 g tvarohu
  • 200 g smetany
  • 125 g másla
  • 2 PL mouky
  • 1 PL vanilkového extraktu

poleva

  • 100 g čokolády
  • 50 g másla

Klidně můžete smetanu nahradit jogurtem a vanilkový extrakt vanilkovým cukrem. Tvaroh je možné zaměnit za ricottu nebo mascarpone, potom však zredukujte množství smetany.

postup přípravy najdete na druhé stránce….

xx_xx

postup:

Mléko, kakao, cukr a máslo dejte do hrnce a vařte, dokud se všechny složky nerozpustí a nesjednotí. Potom směs odstraňte z ohně a nechte vychladit.

Do vychlazené směsi přidejte mouku, prášek do pečiva a vejce. Vše promíchejte metličkou nebo elektrickým mixérem při nízkých otáčkách.

Formu na pečení vystelte alobalem nebo pečícím papírem. Těsto na něj rovnoměrně vylijte, vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 25 minut.

Po uplynutí doby vyjměte těsto z trouby a nechte ho trochu vychladit. Následně ho vyjměte z formy a nechte ho odstát, aby zcela vychladlo.

Na náplň si vymíchejte máslo s práškovým cukrem a žloutky.

Přidejte po částech tvaroh a smetanu. Šlehejte dokud nezískáte jednotnou konzistenci.

Nezapomeňte ani na zbylé bílky a vanilkový extrakt. Vše dobře vyšlehejte a vložte do ledničky.

Čokoládové těsto si nakrájejte na 10 rovných pásů s jednotnou šířkou.

Opět si vezměte plech na pečení, vystelte ho potravinářskou fólií nebo papírem na pečení. Začněte na plech ukládat pásy těsta, nejdříve po okrajích, potom do středu. Je důležité, abyste mezi nimi měli stejnou vzdálenost.

Volná místa mezi pásy z těsta vyplňte tvarohovou náplní. Nejsnáze vám to půjde pomocí cukrářské stříkací pistole nebo obyčejným igelitovým sáčkem.

Nyní pokračujte druhou vrstvou. Upečené těsto ukládejte na to místo, kde se nachází tvarohový krém. Mezery opět vyplňte zmíněným krémem.

Máslo a čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni. Nejlepší je použít mléčnou a hořkou čokoládu ve stejném poměru. Potřete s ní koláč a vložte do chladničky na 30 minut.

Pokud nechcete použít polevu, můžete si čokoládu nastrouhat a posypat s ní koláč. Dále si vystřihněte papírové pásky, položte je na koláč jako šablonu a čtverečky posypte práškovým cukrem.

Hotovo!