suroviny
- 250 g tvarohu
- 150 g zakysané smetany
- 1 dl mléka
- 5 lžic moučkového cukru
- 20 g želatiny
- 18 ks dlouhých piškotů
- 3 zralé broskve
- 50 g kakaových sušenek
- 150 ml mléka
- 200 ml smetany na šlehání
- 20 g čokolády
- 2 broskve na ozdobu
Pokračování na další straně
xx_xxpostup přípravy
1 . krok
Tvaroh, zakysanou smetanu a mléko spolu utřeme spolu s práškovým cukrem.Potom přidáme želatinu kterou jsme si předtím namočili a zahřály podle návodu.Všechno dobře promícháme.
2 . krok
Do formy na srnčí hřbet si výstřel potravinářskou fólii a na její dno poklademe asi 9 piškotů, které si předtím na chvíli namočíme do mléka.Na piškoty dáme 1/3 krému a na něj poklademe kakaové sušenky, které také namočíme do mléka.Sušienky potřeme další 1 / 3 krému a nyní poklademe na kostičky nakrájené broskve bez šlupek. Natřeme posledním krémem a na vrch poklademe zbylé piškoty namočené opět v mléce.
3 . krok
Takto připravený dezert překryjeme svrchu potravinářskou fólií a dáme na pár hodin do lednice, nejlépe na noc.
4 . krok
Na druhý den vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a dozdobíme čokoládovou polevou a kousky broskví ..
Zdroj: cookpad.com