Výborné šneci z kynutého těsta s výbornou náplní z tvarohu a zakysané smetany. Jemné, lahodné a vynikající. Objednává jejich u mě celá rodina.
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
kvásek:
mléko polotučné 1,5% – 175 mililitrů
cukr krystalový – 1 čajová lžička
mouka polohrubá – 1 čajová lžička
droždí čerstvé – 10 gramů
těsto:
mouka polohrubá – 350 gramů
cukr krystalový – 20 gramů
sůl
vejce – 1 kus
máslo – 75 gramů
náplň:
tvaroh – 300 gramů
zakysaná smetana hustá – 200 gramů
Vanilkový cukr + cukr dle chuti
rozinky
dále:
1 vejce na potření
Pokračování na další straně…
postup:
V teplém mléce rozmícháme cukr, mouku a droždí. Necháme vzejít kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, vejce a rozpuštěné máslo. Přilijeme kvásek, vypracujeme těsto a necháme přikryté vykynout na teplém místě.
Na pomoučeném vále rozválíme na plát o rozměrech 40 × 30 cm. Zlehka ho potřeme rozšlehaným vejcem.
Tvaroh rozmixujeme se zakysanou smetanou, osladíme vanilkovým a krystalovým cukrem podle chuti a natřeme na plát těsta. Posypeme rozinkami a srolujeme.
Plát těsta nakrájíme ostrým nožem na proužky a uložíme na vymazaný plech.
Potřeme zbylým rozšlehaným vajíčkem a dáme péct. Pečeme při teplotě 180 ° C asi 25 minut.
Přejeme vám dobrou chuť.
Zdroj:Dobrenoviny.sk