Výborné šneci z kynutého těsta s výbornou náplní z tvarohu a zakysané smetany. Jemné, lahodné a vynikající. Objednává jejich u mě celá rodina.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

kvásek:

mléko polotučné 1,5% – 175 mililitrů

cukr krystalový – 1 čajová lžička

mouka polohrubá – 1 čajová lžička

droždí čerstvé – 10 gramů

těsto:

mouka polohrubá – 350 gramů

cukr krystalový – 20 gramů

sůl

vejce – 1 kus

máslo – 75 gramů

náplň:

tvaroh – 300  gramů

zakysaná smetana hustá – 200 gramů

Vanilkový cukr + cukr dle chuti

rozinky

dále:

1 vejce na potření

Pokračování na další straně…

postup:

V teplém mléce rozmícháme cukr, mouku a droždí. Necháme vzejít kvásek.

Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, vejce a rozpuštěné máslo. Přilijeme kvásek, vypracujeme těsto a necháme přikryté vykynout na teplém místě.

Na pomoučeném vále rozválíme na plát o rozměrech 40 × 30 cm. Zlehka ho potřeme rozšlehaným vejcem.

Tvaroh rozmixujeme se zakysanou smetanou, osladíme vanilkovým a krystalovým cukrem podle chuti a natřeme na plát těsta. Posypeme rozinkami a srolujeme.


Plát těsta nakrájíme ostrým nožem na proužky a uložíme na vymazaný plech.


Potřeme zbylým rozšlehaným vajíčkem a dáme péct. Pečeme při teplotě 180 ° C asi 25 minut.

Přejeme vám dobrou chuť.

Zdroj:Dobrenoviny.sk