Tuto pochoutku nám dělala naše babička vždy, když jsme k ní přišli na návštěvu. Ta skvělá chuť mi připomíná chuť dětství a ráda ho připravuji i pro své děti. Vyzkoušejte ho i vy, jeho příprava je jednoduchá a uvidíte, že chutná stejně fantasticky, jako kdysi!
potřebujeme:
1 l mléka
4 vejce
1 bal. zlatého klasu
1 lžíci hladké mouky
2 bal. vanilkové cukru
7 lžic krystalového cukru
Čokoládové hoblinky, granko nebo kakao na ozdobu
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Bílky oddělíme od žloutků a bílky ušleháme do tuhého sněhu spolu s jedním balíkem vanilkového cukru.
Mléko nalijeme do hrnce (trochu mléka odložíme bokem) a přeložíme na plamen. Do mléka přidáme vanilkový a krystalový cukr. Když se mléko začne vařit, po lžících do něj dávkujeme sníh tak, že tvoříme jakési obláčky. Obláčky v Mléce chvíli vaříme a sem-tam jejich otáčíme.
Mezitím (dokud se sněhové obláčky vaří v mléce) si připravíme pudinkový krém. Pudinkový prášek rozšleháme s trochou mléka a žloutky.
Bílkové obláčky vyjmeme z mléka a nalijeme do něj pudinkovou směs. Uvaříme pudink a navrstvíme ho do dezertních sklenic. Na vrch uložíme sněhové obláčky.
Zdroj:Dobrenoviny.sk