Tuto pochoutku nám dělala naše babička vždy, když jsme k ní přišli na návštěvu. Ta skvělá chuť mi připomíná chuť dětství a ráda ho připravuji i pro své děti. Vyzkoušejte ho i vy, jeho příprava je jednoduchá a uvidíte, že chutná stejně fantasticky, jako kdysi!

potřebujeme:

1 l mléka

4 vejce

1 bal. zlatého klasu

1 lžíci hladké mouky

2 bal. vanilkové cukru

7 lžic krystalového cukru

Čokoládové hoblinky, granko nebo kakao na ozdobu

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Bílky oddělíme od žloutků a bílky ušleháme do tuhého sněhu spolu s jedním balíkem vanilkového cukru.

Mléko nalijeme do hrnce (trochu mléka odložíme bokem) a přeložíme na plamen. Do mléka přidáme vanilkový a krystalový cukr. Když se mléko začne vařit, po lžících do něj dávkujeme sníh tak, že tvoříme jakési obláčky. Obláčky v Mléce chvíli vaříme a sem-tam jejich otáčíme.

Mezitím (dokud se sněhové obláčky vaří v mléce) si připravíme pudinkový krém. Pudinkový prášek rozšleháme s trochou mléka a žloutky.

Bílkové obláčky vyjmeme z mléka a nalijeme do něj pudinkovou směs. Uvaříme pudink a navrstvíme ho do dezertních sklenic. Na vrch uložíme sněhové obláčky.

Zdroj:Dobrenoviny.sk