Toto během sezóny vyvážíte zlatem: Finta zkušeného guláš-mistra pro nejlepší guláš pod sluncem

Každý milovník gulášů ví, že tajemství dobrého guláše se ukrývá ve dvou hlavních ingrediencích – mase a cibuli. Právě od kvality opražené cibule závisí chuť celého guláše.

Málo opečená cibulka má za následek sladkou chuť a řídkost guláše. Proto se mnozí dopouštějí chyby – cibule buď dávají do guláše málo, nebo z obavy před spálením cibule přidávají mnoho tuku. Ani jedno však není správné.

článek pokračuje na další stránce..

xx_xx

Jak správně osmažit cibulku do guláše?

Hlavním pomocníkem nám bude voda. Pokud ji do cibule přiléváme pomalu, cibule rovnoměrně hnědne a nebudete potřebovat ani tolik tuku.

Připravte si nakrájenou cibuli. V syrovém stavu by jí mělo být přesně tolik, kolik masa (kilo cibule na kilo masa).

Do hrnce nebo kotlíku dejte tolik tuku, aby bylo pokryto dno. Opékejte cibuli, dokud nezačne hnědnout. Jakmile začne hnědnout, přilijte asi naběračku vody, aby se cibule nepřipálila. Vždy, když se cibule začne připékat, opakujte tento úkon, dokud cibule nebude rovnoměrně hnědá.

A dále už postup znáte. Přidejte maso a další ingredience. Pokud budete opékat cibuli takovýmto způsobem, dodáte guláši nejen skvělou chuť a hustotu, ale nebude ani tak mastný.

Dobrou chuť!