Perfektní nápad pro každého, kdo chce připravit pěkné a zároveň velmi chutné pohoštění pro rodinu nebo návštěvu. Falešné větrníky nebo koblihy plněné šlehačkovým krémem. Velmi chutné, rychlé a na období masopustu jako stvořené!

potřebujeme:
500 g hladké mouky

3 lžíce cukru

1 kostka droždí

250 ml vlažného mléka

3 žloutky

100 ml oleje

1/2 lžičky soli

citrónová kůra

2 lžíce rumu

krém:

500 ml smetany na šlehání

1 vaničku jemného tvarohu tvaroh

4 lžíce cukru

1 vanilkový cukr

olej na smažení

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:
Nejdříve uděláme kvásek ze 100 ml mléka, droždí a lžičky cukru. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, žloutky, olej, zbytek cukru, kůru a kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto a necháme kynout.

Z vykynutého těsta lžíci odkrajujeme stejné kousky, které vytvarujeme do kuličky. Necháme ještě 10 -15 kynout a pak osmažíme v rozehřátém oleji z obou stran. Hotové odložíme na papírový ubrousek.

Krém: Tvaroh ušleháme s cukrem av samostatné misce ušleháme šlehačku se ztužovačem. Spojíme obě hmoty do jednotného krému.

Vychladlé koblihy rozřízneme na poloviny a cukrářským sáčkem naplníme krémem. Hotové poprášíme cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk