Perfektní nápad pro každého, kdo chce připravit pěkné a zároveň velmi chutné pohoštění pro rodinu nebo návštěvu. Falešné větrníky nebo koblihy plněné šlehačkovým krémem. Velmi chutné, rychlé a na období masopustu jako stvořené!
potřebujeme:
500 g hladké mouky
3 lžíce cukru
1 kostka droždí
250 ml vlažného mléka
3 žloutky
100 ml oleje
1/2 lžičky soli
citrónová kůra
2 lžíce rumu
krém:
500 ml smetany na šlehání
1 vaničku jemného tvarohu tvaroh
4 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
olej na smažení
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Nejdříve uděláme kvásek ze 100 ml mléka, droždí a lžičky cukru. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, žloutky, olej, zbytek cukru, kůru a kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto a necháme kynout.
Z vykynutého těsta lžíci odkrajujeme stejné kousky, které vytvarujeme do kuličky. Necháme ještě 10 -15 kynout a pak osmažíme v rozehřátém oleji z obou stran. Hotové odložíme na papírový ubrousek.
Krém: Tvaroh ušleháme s cukrem av samostatné misce ušleháme šlehačku se ztužovačem. Spojíme obě hmoty do jednotného krému.
Vychladlé koblihy rozřízneme na poloviny a cukrářským sáčkem naplníme krémem. Hotové poprášíme cukrem.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk