Tento koláček, říkáme mu „tvaroháč“ připravuji již celá léta a nikdy se ho nenabažíme. Chuť tohoto tvarohového koláče je naprosto skvělá! Níže najdete můj léty osvědčený recept.

ingredience:

  • 400 g polohrubé mouky prosáté
  • 250 g másla nebo
  • 2 vejce
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 bal. prášku do pečiva

náplň:

  • 1 kg jemného tvarohu
  • 3 žloutky
  •  6 lžic moučkového cukru
  • Kůru z jednoho citronu
  • 100 g rozinek namočených do horké vody
  • 1 lžíci zakysané smetany

Postup přípravy najdete na druhé stránce.

xx_xx

postup:

Máslo nastrouháme a smícháme s ostatními přísadami. Vypracujeme jednotné těsto.

Rozdělíme ho na dvě poloviny a jednu rozválíme a navrstvíme na plech vymazaný a vysypaný moukou. Navrstvíme na dno i na kraje.

Na náplň utřeme tvaroh s žloutky, cukrem, citronem a nakonec přimícháme i nabobtnalé rozinky. Krém navrstvíme rovnoměrně na těsto.

Druhou část těsta rozválíme a nakrájíme na proužky, ty ukládáme na náplň tak, aby vytvořily tvar mřížky.

Vrch koláče potřeme zakysanou smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 25-30 minut.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂