Krkovička pečená s kyselým zelím. Je to neskutečná lahůdka!
potřebujeme:
1 kg vepřové krkovice
1 velkou cibuli
1 kg kysaného zelí
vývar
2-3 lžíce oleje
Sůl, pepř, červenou papriku, sušený česnek
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Krkovičku v celku si nařežeme na pláty jako harmoniku, dáváme však pozor, abychom maso zcela neprořízli.
Maso dobře opepříme, nasolíme a do zářezů vložíme plátky cibule.
Potom dáme marinovat i na celou noc do chladničky.
Druhý den na dno pekáče 1 lžíci oleje, dobře propláchnutou kysané zelí a přelijeme vývarem.
Do zářezů v masu navrstvíme také kysané zelí. Pak přikryjeme opět vrstvou zelí a přelijeme asi půl šálkem vývaru. Zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby, kde pečeme 2 hodiny při teplotě 200 stupňů.
Hotovo! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk