Moje babička mě naučila dělat brambory takto a dělala jsem je přesně tak i v restauraci, ve které jsem pracovala. Všichni si je nomohli vynachválit.

Vše spočívá v její tajemství, které jsem se vám rozhodla prozradit. Ingredience najde každá správná hospodyňka v domácnosti. Trik spočívá v postupu přípravy …

Potřebujeme:
1 kg brambor
1 lžička soli
2 l studené vody
50 ml oleje

Pokračování na další straně

xx_xx

Postup:
1. Mladé brambory stačí jen dobře vymýt a nakrájet na půlky nebo na čtvrtky, starší i oloupejte. Dáme do studené vody se solí a přendáme na plamen – necháme na plameni jen dokud se neobjeví na povrchu bílá pěna – potom brambory hned scedíme.

2. Tajemství této přípravy spočívá v oleji – resp. v tom, že olej dáte samotný na plechu zahřát do trouby.

! Plech se studeným olejem jednoduše dejte do studené trouby a následně nastavte na 160 stupňů!

3. Když se trouba is plechem zahřejí, přidáme do horkého oleje brambory a promícháme tak, aby se každý brambora v obalil olejovou směsí. Podle chuti můžeme přidat bylinky nebo koření.

4. Teplotu zvýšíme na 180-200 stupňů a pečeme, dokud brambory nejsou zlatavé na povrchu. Díky této metodě se na povrchu brambor vytvoří křupavá kůrka, která způsobí, že brambůrky budou extra chutné.

Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj:Maxky