Po tom, až zjistíte, co všechno dokážou kuřecí játra si je připravíte i vy! Bude vám stačit 20 minut a chutné jídlo se objeví na stole.

Ukázalo se, že nejlepší způsob, jak si zvýšit hladinu hemoglobinu v krvi je jíst kuřecí játra, protože obsahují mnoho železa. Jeden z důvodů, proč lidé s nadváhou nedokážou zhubnout, je nedostatek železa v krvi.

Kromě toho, játra se řadí mezi nízkokalorické potraviny a 100g jater představuje pouze 137 kalorií. Proto pokud jste na dietě, můžete je brát jako pamlsek.

Na co jsou užitečná kuřecí játra?

Přestože jsem tento pokrm nedělala často, můj kocour kuřecí játra zbožňoval a nemohl se jich nabažit. Měl lesklé vousy a srst v perfektním stavu. Byl ve skvělé kondici, plný energie a každý se mě ptal jaké žrádlo mu dávám.

Mezi další hodnotné vlastnosti kuřecích jater patří například jejich snadná stravitelnost a rychlé posílení organismu prospěšnými látkami. Není divu, že se doporučuje i pacientům po operaci, kteří ztratili mnoho krve.

Játra obsahují vitaminy A, C, B6, B12 a kyselinu listovou. Kromě toho v sobě mají stopové prvky jako měď, zinek, vápník, mangan, železo a chrom. Bez nich by tělo nemohlo fungovat tak, jak by mělo!

Jsou velmi užitečné pro posílení kardiovaskulárního systému. Heparin obsažený v játrech normalizuje srážlivost krve a je dobrou prevencí proti infarktu myokardu. Lysin je látka, která zabraňuje vzniku aterosklerózy. Při nedávné studii výzkumníci naznačují, že by mohla mít i protirakovinné účinky.

Zde je návod, jak si rychle a chutně připravíte kuřecí játra. Při výběru jater upřednostněte ta hladší, pružnější a lesklejší. Nikdy nekupujte játra se skvrnami, je to důkaz, že byla dlouhou dobu v mrazáku!

Recept na dušená kuřecí játra na smetaně  najdete na druhé stránce

xx_xx

Dušená kuřecí játra na smetaně

Co budeme potřebovat k přípravě dvou porcí

  • 400g kuřecích jater
  • 3 cibule
  • 3-4 lžíce rostlinného oleje
  • 2-4 lžíce zakysané smetany
  • pepř
  • sůl
  • Petrželka (dle chuti)

Příprava

Cibuli očistěte, omyjte a nařízněte na poloviční kolečka.

Játra omyjte, otřete a nařežte na kousky.

Zahřejte si pánev, dejte na ni olej, přidejte cibuli a smažte 3-4 minutky, za stálého míchání až dozlatova.

Přidejte játra a během míchání smažte další 3-4 minuty na silnějším plameni. Osolte a opepřete.

Nezapomeňte na 3-4 lžíce zakysané smetany.

Vše poduste na středním plameni po dobu 5 minut.

Hotový pokrm můžete ozdobit například čerstvou petrželkou.

Kuřecí játra by se hned po zhotovení měla zkonzumovat a nenechávat na další den.

Vařené jídlo by v žádném případě nemělo chutnat nahořkle, bylo by to znamení, které naznačuje špatnou kvalitu výrobku.

Podělte se tímto článkem s vašimi přáteli, aby se i oni dozvěděli o této zdravé potravině!