Vynikající koláč ke kávičce – jemný, lahodný a velmi chutný.

potřebujeme:
4 vejce (velké)

200 g kr. cukru

220 g hl. mouky

170 g másla nakrájeného na kostičky

špetka soli

1 čajová lžička vanilkového cukru

1 čajová lžička prášku do pečiva

100 ml mléka

ovoce podle chuti

Rozměr formy je 23 × 23 cm, výška okrajů je 4 cm.

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:
Bílky vyšleháme zvlášť s lžící cukru.

Máslo vyšleháme s cukry (krystalový, vanilkový) a přidáme i žloutky – jeden po druhém.

Nakonec postupně přidáme i prosátou mouku s práškem do pečiva a pořádně vymícháme.

Ručně přimícháme sníh z bílků tak, abychom zachovali nadýchanou konzistenci těsta. Navrstvíme na plech vyložený papírem na pečení a jemně do těsta vtlačíme kousky ovoce (například jablka, hrušky, broskve ..).

Teplota pečení 175 stupňů, doba pečení 50 – 60 minut.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk