Vynikající koláč ke kávičce – jemný, lahodný a velmi chutný.
potřebujeme:
4 vejce (velké)
200 g kr. cukru
220 g hl. mouky
170 g másla nakrájeného na kostičky
špetka soli
1 čajová lžička vanilkového cukru
1 čajová lžička prášku do pečiva
100 ml mléka
ovoce podle chuti
Rozměr formy je 23 × 23 cm, výška okrajů je 4 cm.
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Bílky vyšleháme zvlášť s lžící cukru.
Máslo vyšleháme s cukry (krystalový, vanilkový) a přidáme i žloutky – jeden po druhém.
Nakonec postupně přidáme i prosátou mouku s práškem do pečiva a pořádně vymícháme.
Ručně přimícháme sníh z bílků tak, abychom zachovali nadýchanou konzistenci těsta. Navrstvíme na plech vyložený papírem na pečení a jemně do těsta vtlačíme kousky ovoce (například jablka, hrušky, broskve ..).
Teplota pečení 175 stupňů, doba pečení 50 – 60 minut.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk