Vynikající recept na měkoučkou a jemnou roládu s Nutellou, která je ozdobou každého slavnostního stolu.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

Na těsto:

80 ml řepkového oleje
100 ml plnotučného mléka
85 g hladké mouky
15 g sušeného mléka
1 lžička vanilkové pasty nebo 1/2 lžičky sušeného mléka ochuceného vanilkou
¼ lžička soli
5 žloutků (z 364 gramů celých vajec)

5 vaječných bílků
1 lžičku citrónové šťávy
110 g moučkového cukru

náplň:

10 g kakaového prášku
nutella

Forma: 26x24x4 cm

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Formu na pečení vyložíme papírem a troubu nastavíme na 150 stupňů.

Olej si dáme zahřát do vodní lázně. Když voda začne vřít, necháme 55 sekund zahřívat.

Potom přidáme plnotučné mléko, do směsi prosejeme sypké přísady – mouku, sušené mléko, vanilkové sušené mléko, sůl. Zamícháme metličkou.

Postupně do směsi vmícháme jedno po druhém žloutky.

Žloutky vyšleháme s citronovou šťávou a postupně přidáváme i cukr. Vznikne nám tuhý sníh.

Bílkovou hmotu opatrně vmícháme do žloutkové hmoty.

Směs rozdělíme na polovinu – můžeme si pomoci váhou. Do jedné poloviny vmícháme proseté kakao a jdu vrstvit.

Na plech dávkujeme směrem od středu světlé a tmavé těsto.

Nakonec provedeme pomocí párátka jednoduchý vzor.

Pečeme 35 minut při 150 stupňů. Roládu překlopíme pomocí desky a papíru na pečení. Kraje můžeme odříznout. Natřeme Nutellou, srolujeme pomocí papíru na pečení.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk