Tyto koláče, vám připomenou dětství. Chutnají jako od babičky a připravit je zvládne úplně každý!
potřebujeme
Na těsto:
- 150 g tuku (sádlo, máslo nebo margarín)
- 130 g krupicového cukru
- špetka soli
- 1 vejce
- 1 kostka droždí (42 g)
- 200 ml mléka
- 500 g hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- na potření rostlinný tuk
Na tvarohovou náplň:
- 250 g tvarohu v kostce
- 1 žloutek
- 1 vanilkový cukr
Na povidlové náplň:
- 1 pohár povidel
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup
Z droždí, dvou lžic mouky, lžíce cukru a trochy vlažného mléka připravte kvásek a na teplém místě jej nechte vzejít. Zbylou mouku s cukrem nasypte do mísy. Přidejte kvásek, vanilkový cukr, vejce, vychlazený rozpuštěný rostlinný tuk a špetku soli. Postupně přilévejte zbylé vlažné mléko a vypracujte vláčné těsto, které pak nechte v teple vykynout.
Polovinu těsta rozválejte na pomoučeném vále na hrubší plát. Pokrájejte na dílky a naplňte náplní – tvarohovou nebo povidlové. Každý dílek zabalte tak, aby vám náplň nikde nevytékala. Vytvořeno buchty potřete pořádně ze všech stran rozpuštěným rostlinným tukem a skládejte těsně vedle sebe do předem vymazaného pekáče. Pekáč je třeba vymazat včetně stěn. S druhou polovinou udělejte totéž.
V pekáčku nechte buchty ještě asi 15 minut kynout. V troubě vyhřáté na 170 ° C je pak pečte asi 25 minut podle typu trouby. Po vyjmutí z trouby potřete buchty zbytkem rostlinného tuku. Vychlazené buchtičky podávejte pocukrované.
Zdroj:Tojenapad.sk