Toto jídlo je výborné a můžete jej připravit ve dvou verzích – bezmasé a s masíčkem. Je jen na vás, jakou verzi zvolíte. Stačí, když jednoduše přidáte nebo vynecháte slaninu.
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
- 5 – 6 brambor
- volitelné 100 – 120 g slaniny – můžete úplně vynechat a prirpaviť zcela bezmasou verzi
- 200 g tvrdého sýra
- 1 polévková lžíce zakysané smetany
- rostlinný olej, petržel, pepř, sůl podle chuti
- dále: mouka, vejce, strouhanka
- 200 g zakysané smetany
- 2-3 stroužky česneku
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Brambory oloupeme a uvaříme do měkka, rozmačkáme na homogenní hmotu.
Pokud děláte verzi se slaninou, jemně ji nakrájejte nožem.
Jemně nakrájejte petržel.
Přidejte nakrájenou slaninu (pokud ji používáte), petržel a kysanou smetanu v bramborách. Sůl, pepř a dobře promíchejte.
Nyní sýr nakrájejte na pásy dlouhé 5-6 centimetrů.
Vytvořte placky ze bramborové masy, dejte pásek sýra do středu a svineme tak, aby byl sýr uprostřed.
Výsledné rolky nejdříve obalte v hladké mouce.
Potom ponořte do rozšlehaného vejce. A nakonec obalte ve strouhance.
Nyní vysmažte tyčinky v horkém oleji.
Zbývá připravit omáčku. Smíchejte kysanou smetanu, zbytky nasekané petrželky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Nezapomeňte na sůl a dobře promíchejte. Dobrou chuť!
Taková krásná krása si zaslouží být alespoň jednou při vašem jídelního stolu. Ujistěte se, že se připravte, a okamžitě pochopit, proč tento lahodný jídlo je tak populární po celém světě, i když v různých variantách.
Zdroj.Dobrenoviny.sk