Toto jídlo je výborné a můžete jej připravit ve dvou verzích – bezmasé a s masíčkem. Je jen na vás, jakou verzi zvolíte. Stačí, když jednoduše přidáte nebo vynecháte slaninu.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

  • 5 – 6 brambor
  • volitelné 100 – 120 g slaniny – můžete úplně vynechat a prirpaviť zcela bezmasou verzi
  • 200 g tvrdého sýra
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • rostlinný olej, petržel, pepř, sůl podle chuti
  • dále: mouka, vejce, strouhanka
  • 200 g zakysané smetany
  • 2-3 stroužky česneku

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Brambory oloupeme a uvaříme do měkka, rozmačkáme na homogenní hmotu.

Pokud děláte verzi se slaninou, jemně ji nakrájejte nožem.

Jemně nakrájejte petržel.

Přidejte nakrájenou slaninu (pokud ji používáte), petržel a kysanou smetanu v bramborách. Sůl, pepř a dobře promíchejte.

Nyní sýr nakrájejte na pásy dlouhé 5-6 centimetrů.

Vytvořte placky ze bramborové masy, dejte pásek sýra do středu a svineme tak, aby byl sýr uprostřed.

vaření bramborových tyčinek

Výsledné rolky nejdříve obalte v hladké mouce.

jak udělat bramborové tyčinky

Potom ponořte do rozšlehaného vejce. A nakonec obalte ve strouhance.

křupavé bramborové tyčinky

Nyní vysmažte tyčinky v horkém oleji.

bramborové tyčinky

Zbývá připravit omáčku. Smíchejte kysanou smetanu, zbytky nasekané petrželky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Nezapomeňte na sůl a dobře promíchejte. Dobrou chuť!

bramborové tyčinky

Taková krásná krása si zaslouží být alespoň jednou při vašem jídelního stolu. Ujistěte se, že se připravte, a okamžitě pochopit, proč tento lahodný jídlo je tak populární po celém světě, i když v různých variantách.

Zdroj.Dobrenoviny.sk