Vynikající křupavé rohlíčky, které si umíte připravit z pár přísad a chutnají skutečně jako z cukrárny. Pokud máte chuť na jedno fantastické domácí pečivo, určitě vyzkoušejte.

potřebujeme:

Hrnek (šálek) o objemu 200 ml.

1 hrnek teplé vody
1 hrnek teplého mléka
1 balení sušeného droždí
1 lžíce kr. cukru
1 čajová lžička soli
1 vaječný bílek
Pol hrnku oleje
5,5 – 6 hrnek hladké mouky

Jezdit mezi; 150 g změklého másla

Na potření: vaječný žloutek, na náplň tvaroh, čokoládu, povidla, nebo můžeme nechat i bez náplně

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Vlažné mléko smícháme s vodou, droždím a cukrem – dobře rozmícháme. Postupně přimícháme bílek, olej a nakonec prosátou mouku se solí. Mouku přidáváme postupně dle konzistence těsta a nejdříve ji zamícháme do těsta metličkou a pak, když je těsto hutnější pomůžeme si rukou.

Těsto přikryjeme fólií a necháme vykynout.

Těsto vyformujeme na hrubší placku a rozdělíme na 10 trojúhelníčků.

Každý vyformujeme do zboží bochánky a následně rozválíme na co nejtenčí placku.

Nyní placky začneme ukládat na sebe s tím, že každou potřeme rozpuštěným máslem. Takto vrstvíme, dokud nemieme všechny kousky těsta.

Nyní výslednou vrstvenou placku posypeme moukou a rozválíme na tenko.

Nyní placku rozdělíme na 4 části a každou rozřízneme trojúhelníky – na širší část navrstvíme libovolnou náplň.

Srolujeme, uložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme žloutkem av středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

Viz video postup krok za krokem

Pokračování na další straně…

xx_xx

Zdroj:Dobrenoviny.sk