Díky tomuto jednoduchému triku šéfkuchaře docílíte, že kuřecí masíčko zůstane krásně šťavnaté a velmi jemné. Už se nemusíte bát, že se během pečení vysuší a zcela ztratí svou šťavnatost. Takto připravené kuřecí je nejen dokonale propečené, ale díky náplni chutná absolutně luxusně. A navíc, získáte perfektní tvar na plnění, který drží po celou dobu přípravy a způsobí, že náplň se rovnoměrně rozlije do nitra masíčka. Získáte tak skutečnou delikatesu jen z pár přísad. Pojďme na to!

potřebujeme:
3 kusy kuřecích řízků prsních – umyté a osušené papírovým ubrouskem

alobal

1 bílek

3 žloutky

75 g sýru Feta

petrželku

Sůl a pepř

tvrdý sýr

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:
Uprostřed kuřecích prsou uděláme hluboký zářez.

Vznikne nám jakási kapsa , do které namačkáme alobal. Alobal nám bude vyplňovat vnitřek masíčka – vznikne nám prostor na budoucí náplň.

Takto připravené masíčko ochutíme solí a pepřem.

Na pánvi s trochou oleje osmažíme z obou stran po dobu 1 minuty .

Masíčko přendáme na pekáč .

Vybereme alobal.

V misce si smícháme nasekanou petrželku, sýr feta, a bílek . Směsí naplníme „vnitřek kuřecích misek“.

V narširšej části upevníme párátkem .

Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů po dobu 10 mnutí.

Pak vybereme posypeme strouhaným sýrem a na vrch rozbijeme žloutek .

Dáme zpět do vyhřáté trouby na 200 stupňů po dobu 5 minut.

Můžeme podávat.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Video postup:

Zdroj.Dobrenoviny.sk