Díky tomuto jednoduchému triku šéfkuchaře docílíte, že kuřecí masíčko zůstane krásně šťavnaté a velmi jemné. Už se nemusíte bát, že se během pečení vysuší a zcela ztratí svou šťavnatost. Takto připravené kuřecí je nejen dokonale propečené, ale díky náplni chutná absolutně luxusně. A navíc, získáte perfektní tvar na plnění, který drží po celou dobu přípravy a způsobí, že náplň se rovnoměrně rozlije do nitra masíčka. Získáte tak skutečnou delikatesu jen z pár přísad. Pojďme na to!
potřebujeme:
3 kusy kuřecích řízků prsních – umyté a osušené papírovým ubrouskem
alobal
1 bílek
3 žloutky
75 g sýru Feta
petrželku
Sůl a pepř
tvrdý sýr
Pokračování na další straně
xx_xxpostup:
Uprostřed kuřecích prsou uděláme hluboký zářez.
Vznikne nám jakási kapsa , do které namačkáme alobal. Alobal nám bude vyplňovat vnitřek masíčka – vznikne nám prostor na budoucí náplň.
Takto připravené masíčko ochutíme solí a pepřem.
Na pánvi s trochou oleje osmažíme z obou stran po dobu 1 minuty .
Masíčko přendáme na pekáč .
Vybereme alobal.
V misce si smícháme nasekanou petrželku, sýr feta, a bílek . Směsí naplníme „vnitřek kuřecích misek“.
V narširšej části upevníme párátkem .
Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů po dobu 10 mnutí.
Pak vybereme posypeme strouhaným sýrem a na vrch rozbijeme žloutek .
Dáme zpět do vyhřáté trouby na 200 stupňů po dobu 5 minut.
Můžeme podávat.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Video postup:
Zdroj.Dobrenoviny.sk