Možností, jak si udělat Tiramisu, je velké množství. Každý ho připravuje trochu jinak a každý podle sebe. Původní receptura je však jedinečná a nezaměnitelná. Na tomto receptu si pochutná úplně každý! My Vám ji dnes přiblížíme. Budete opravdu velmi mile překvapeni!

ingredience

  • 4 žloutky
  • 100 g moučkového cukru
  • 500 g mascarpone sýr
  • 250 ml smetany
  • 2 balíky cukrářských piškotů
  • 2 hrnky uvařené silné kávy

postup přípravy najdete na druhé stránce…

xx_xx

Postup:

1) Žloutky smíchejte s moučkovým cukrem a nechte pěnovou směs vařit v páře, dokud nezhoustne. Trvá to zhruba 15-20 minut. Směs nechte vychladnout a přimíchejte mascarpone. Ušlehejte smetanu a také ji přidejte ke směsi. Vše důkladně promíchejte mixérem.

2) Pokud potřebujete dvojnásobné množství, krém tvořte jednotlivě. Ve velkém množství Vám krém dokonale neztuhne.

3) Uvařte si kávu a přidejte do ní rum. Piškoty nechte kávou a rumem nasáknout. Vyskládejte si vlhké piškoty na plech. Potřete směsí ze smetany a mascarpone. Pak vrstvu náplně zaskládejte dalšími piškoty. Opět potřete náplní. Pro ozdobu můžete zaprášit kakaem.