Někdy není čas na vaření, ale musíte nakrmit velký rodinný oběd. Tento problém vám pomůže vyřešit recept na chlebu pita. Pomocí různých dalších ingrediencí můžete připravit velmi chutné jídlo. Zjednodušené lasagne se tedy ukáže být o nic horší než ta klasická, i když nemusíte procházet celou tou kulinářskou hrůzou s vroucími plechy.

Dnes vám chceme nabídnout recept na rychlý oběd pita chleba, který nevyžaduje stálou pozornost během procesu vaření. Jedná se o druh masového kastrolu se zeleninou, přizpůsobeného souboru nejdostupnějších a nejlevnějších ingrediencí.

Potřebujeme

  • Mleté hovězí maso 800 g
  • Mašle 1 ks.
  • Tvrdý sýr 400 g
  • Rajče 2 ks
  • Paprika 1 polévková lžíce. l.
  • Kopr 50 g
  • Oregano 1 polévková lžíce l.
  • Slunečnicový olej 2 lžíce l.
  • Rajčatová omáčka 2 lžíce l.
  • Sůl podle chuti
  • Černý pepř (mletý) podle chuti

Pokračování na další straně

xx_xx

Jak udělat rychlý pita oběd

  1. Smažte nadrobno nakrájenou cibuli na rostlinném oleji, dokud není průhledná, přidejte mleté ​​maso a vařte dalších 15 minut.
  2. Přidejte nakrájené papriky a rajčata, rajčatovou omáčku a za občasného míchání restujte 5 minut. Poté mleté ​​maso zakryjte pokličkou, snižte teplotu a vařte dalších 10-15 minut.
  3. Přidejte kopr oregano a uzenou papriku, podle chuti sůl a pepř. Nakrájejte zeleninu a pošlete na mleté ​​maso, promíchejte a odstavte z tepla.
  4. Vložte plech pita chleba do pekáčku, rozetřete na něj mleté ​​maso, posypte strouhaným tvrdým sýrem a přikryjte dalším plátkem pita chleba. Opakujte postup se všemi listy tak, aby horní vrstva byla mleté ​​maso. Odložte si strouhaný sýr na později.
  5. Nádobu vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů na 15 minut, poté ji vyjměte, posypte zbývajícím sýrem a vařte dalších 5 minut při stejné teplotě.

Zdroj:jemchyjinka.ru