Vynikající trvanlivé pečivo z rychlého těsta bez vajec.

potřebujeme:

300 gramů hl. mouky;

120 gramů kefíru;

100 gramů másla;

90 – 100 gramů kr. cukru;

0,5 lžičky soda bikarbona;

0,5 lžičky soli;

Na náplň:

30 – 50 gramů kr. cukru na plnění;

1 polévková lžíce skořice;

30 až 50 gramů rozpuštěného másla.

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:

Mouku spojíme s nakrájeným máslem a vypracujeme drobivou směs. Kefír smícháme se sodou, cukrem a solí. Obě hmoty promícháme.

Vypracujeme jednotné těsto, které na pomoučeném vále vyválíme.

Na těsto natřeme máslo a posypeme ho směsi cukru a skořice. Můžete zvolit i ořechovou, povidlové nebo tvarohovou náplň.

Nyní máte dvě možnosti, jak získat hlemýždě. Pracnější je, že těsto nakrájíte na proužky a každý stočíte.

Jednoducšia je, že těsto srolujete a nakrájíte na proužky.

Pečeme při teplotě 180 stupňů 20-25 stupňů.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk