Tyto řízky jsem dělala kdysi dávno a pak se na ně zapomněla. Nedávno jsem narazila na tento recept od paní Miriam na Pinterestu. Udělala jsem je na oslavu a měly ohromný úspěch. Všichni o nich básnili ještě dlouho a děti měly boule až za ušima!

potřebujeme:

na 500 gr. masa (např. vepř. karé nebo kuřecí maso, dají se použít také rybí filé)

4 vejce

strouhanka

Na omáčku:

3 dcl vody

2 PL lžíce dijonské hořčice

2PL kečupu

1/2 PL vegety

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Řízky si vyklepeme a obalíme ve strouhance. Strouhanku silně přitlačíme. Maso nesolíme. Protože ho ochutí omáčka, v níž se bude péct. Obalené řízky v strouhance omočíme v rozšlehaných vejcích (neosolené!) A prudce vysmažíme z obou stran.

Maso uložíme kaskádovitě do zapékací mísy, kterou jsme si potřeli máslem. V misce pořádně rozmícháme 3dcl vody, 2PL dijonské hořčice, 2PL kečupu a 1pl vegety. Touto omáčkou zalijeme maso. Dáme zapéct na 200’C přikryté alobalem cca 20 min. a pak ještě odkryté dopečeme tak 15 min.

Zdroj.Dobrenoviny,sk