Máte svůj tradiční recept na rodinnou sekanou? Majoránka, česnek, sůl, pepř a vajíčko? Podle našeho receptu, o který se s Vámi dnes podělíme, si můžete sekanou vyzkoušet i jinak. Je doplněna o slaninu. Jde o gurmánský zážitek, který si můžete dopřát k běžnému obědu.

Pokud jste pozvali na oběd i hosty, nebo rodinu, zabodujete na celé čáře. Sekaná je křehoučká, voňavá a dokřupava propečená. Pochutná si na ni úplně každý!

Co budeme potřebovat k výrobě této netradiční domácí sekané 

  • ½ kg mletého masa
  • 15 g strouhaného sýra
  • 2 vejce
  • 2-3 krajíce do vody namočeného chleba
  • na jemno nakrájená velká cibule
  • sůl
  • koření
  • mletá paprika
  • 400 g slaniny

postup přípravy najdete na druhé stránce…

xx_xx

1) Všechny suroviny kromě slaniny, zpracujte v míse. Těsto si rozdělte na dvě části. Vypracujte z každé části váleček sekané. Ten pak obalte slaninou.

2) Plech si vyložte pečícím papírem a dejte na něj sekanou obalenou slaninou.

3) Pečeme na 180 stupňů. Dobu pečení sami přizpůsobte tomu, jakou máte troubu a zkušenosti s ní. Pokud plánujete pohostit více lidí, suroviny samozřejmě podle potřeby přidáte.

Sdílejte tento recept na netradiční domácí sekanou i s vašimi přáteli!