Krásně nadýchané věnečky v cukrové polevě budou ozdobou vašeho velikonočního stolu. Potěší malých, i velkých!
potřebujeme:
1 šálek hladké mouky
3 vejce
1 – 2 bílky
250 ml vody
2 PL krystalového cukru
1/4 lžičky soli
100 g změklého másla
Na polevu:
1/2 šálku cukru
4 – 5 PL mléka
1 PL medu
Pokračování na další straně
xx_xxpostup:
Nalijte vodu do hrnce, přidejte změklé máslo a sůl. Dejte na sporák a na mírném ohni přiveďte do varu. Když směs začne vřít, odstavte ze sporáku a opatrně zašlehávejte mouku. Vraťte na sporák a za stálého míchání vařte ještě asi 1-2 minuty. Odložte těsto z tepla a nechte úplně vychladnout. Když je směs vychladlá, postupně po jednom zašleháme vajíčka. Nakonec přimíchejte ještě bílky a dobře zamíchejte. Když je těsto homogenní, naplňte jím cukrářské kapsa a pomocí špičky vytvářejte věnečky na plechu, který jste si pokryli pečícím papírem a potřeli olejem (aby z něj lépe sklouzly). Olej si nechte zahřívají a potom v něm smažte věnečky. Napěchujeme na papírové utěrky, abyste je zbavili přebytečné mastnoty.
Nyní si připravte polevu. Cukr míchejte s mlékem a medem, dokud nedostanete hladkou polevu. Rovnoměrně ní polijte věnečky a nechte ztuhnout. Dobrou chuť!
Zdroj: tipichnyjkulinar.com