Pokud vás už omrzelo obyčejné jídlo z vepřového masa a brambor, vyzkoušejte jídlo vylepšit listovým těstem.

Naučte se dělat lodičky plněné masem, bramborami a okurkami a garantujeme vám, že uspokojíte chuťové kanálky nejednoho člena rodiny!

Lodičky z listového těsta

ingredience

  • 1 kg brambor
  • 400 g masa (hovězí, vepřové, kuřecí)
  • 1 cibule
  • 150 g kyselých okurek
  • 500 g listového těsta
  • 1 vajíčko
  • 50 g tvrdého sýra

postup přípravy najdete na druhé stránce…

xx_xx

postup:

Uvařte si brambory a vytvořte z nich kaši.

Maso nařežte na kousky a osmažte ho na pánvi spolu s cibulovými kolečky.

Okurky si nakrájejte na proužky nebo půlkruhy.

Listové těsto si rozřízněte na čtverce a pomocí válečku jej vyválejte do obdélníků. Do každého obdélníku vložte trochu bramborové kaše, osmažené maso s cibulkou a okurky. Po stranách cesta si udělejte podélné řezy.

Obě strany těsta přeložte tak, aby byl řez umístěn uprostřed.

Horní a dolní konce těsta dotvořte prsty. Hotové lodičky položte na plech polstrovaným pečícím papírem, potřete je máslem a posypte nastrouhaným sýrem. Pečte 25 minut při teplotě 180 stupňů.