Kdo by si během letní dovolené nedopřál oblíbený langoš s kečupem česnekem a sýrem?
Tato pochoutka je bezpochyby velmi chutná, ale ne právě nejzdravější.
Proto vám dnes přinášíme skvělou alternativu.
Můžete ho upéct a potom potřít česnekem, kečupem nebo posypat sýrem. U nás doma ho pečeme se smetanou, slaninou a cibulkou, chutná celé rodině!
Co budeme potřebovat na 2 „langošokolače“:
- 1 kg hladké mouky
- ½ kostky droždí
- 500 ml vody
- 4 uvařené a nastrouhané brambory
- 2 lžičky soli
na první koláč:
- kysanou smetanu
- 2 vajíčka
- cibuli
- slaninu
Na druhý koláč:
- olej
- česnek
Na potření:
- rozšlehané vejce
postup přípravy najdete na druhé stránce…
xx_xx
postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme jednotné hladké těsto. Těsto hned rozdělíme na dvě části.
Každé těsto roztáhneme na samostatný vymazaný plech nebo plech vyložený pečícím papírem.
Potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-190 stupňů přibližně půl hodinku až 40 minut.
Koláčky můžete péct jen tak a po dopečení potřít olejem, ve kterém jsme si rozmíchali 2 stroužky česneku.
Také koláč můžeme potřít kečupem a posypat sýrem.
Já jeden koláč vždy peču tak, že těsto potřu zakysanou smetanou smíchanou s dvěma vajíčky, solí, pepřem, namažu na vrch langoškoláče a posypu nakrájenou cibulkou a slaninou.