Kdo by si během letní dovolené nedopřál oblíbený langoš s kečupem česnekem a sýrem?

Tato pochoutka je bezpochyby velmi chutná, ale ne právě nejzdravější.

Proto vám dnes přinášíme skvělou alternativu.

Můžete ho upéct a potom potřít česnekem, kečupem nebo posypat sýrem. U nás doma ho pečeme se smetanou, slaninou a cibulkou, chutná celé rodině!

Co budeme potřebovat na 2 „langošokolače“:

  • 1 kg hladké mouky
  • ½ kostky droždí
  • 500 ml vody
  • 4 uvařené a nastrouhané brambory
  • 2 lžičky soli

na první koláč:

  • kysanou smetanu
  • 2 vajíčka
  • cibuli
  • slaninu

Na druhý koláč:

  • olej
  • česnek

Na potření:

  • rozšlehané vejce

postup přípravy najdete na druhé stránce…

xx_xx

postup:

Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme jednotné hladké těsto. Těsto hned rozdělíme na dvě části.

Každé těsto roztáhneme na samostatný vymazaný plech nebo plech vyložený pečícím papírem.

Potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-190 stupňů přibližně půl hodinku až 40 minut.

Koláčky můžete péct jen tak a po dopečení potřít olejem, ve kterém jsme si rozmíchali 2 stroužky česneku.

Také koláč můžeme potřít kečupem a posypat sýrem.

Já jeden koláč vždy peču tak, že těsto potřu zakysanou smetanou smíchanou s dvěma vajíčky, solí, pepřem, namažu na vrch langoškoláče a posypu nakrájenou cibulkou a slaninou.