Jste fanouškem této oblíbené ledové pochoutky? Dnes se s Vámi chci podělit o skvělý recept, jak si připravit zdravější verzi ruské zmrzliny bez levných ztužených tuků, syrových vajec, umělých přísad a dokonce i cukru. Domácí výroba je prostě vždy ta nejlepší.
co budeme potřebovat:
- 1 bal. jemného tvarohu 250 g
- 18 máslových sušenek
- 1 lžičku vanilkové esence
- 500 ml smetany na šlehání 33% + ztužovač
- 3 lžíce medu – můžete nahradit práškovým cukrem
- Volitelné – nadrobno nasekaná hořká čokoláda
postup přípravy najdete na druhé stránce…
xx_xxpostup:
Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku spolu se ztužovačem, zašleháme do ní i tvaroh, med a esenci. Podle chuti můžete přidat i nalámanou čokoládu.
Krém navrstvíme na menší plech, který jsme si vystlali sušenkami – já použila větší sušenky a vyšlo mi na dno 9 ks. Na vrch poklademe zbylé sušenky a vložíme do mrazáku ztuhnout.
Na porcování zmrzliny používáme horký nůž. Kromě sušenek můžete použít i dortové oplatky.