Jste fanouškem této oblíbené ledové pochoutky? Dnes se s Vámi chci podělit o skvělý recept, jak si připravit zdravější verzi ruské zmrzliny bez levných ztužených tuků, syrových vajec, umělých přísad a dokonce i cukru. Domácí výroba je prostě vždy ta nejlepší.

co budeme potřebovat:

  • 1 bal. jemného tvarohu 250 g
  • 18 máslových sušenek
  • 1 lžičku vanilkové esence
  • 500 ml smetany na šlehání 33% + ztužovač
  • 3 lžíce medu – můžete nahradit práškovým cukrem
  • Volitelné – nadrobno nasekaná hořká čokoláda

postup přípravy najdete na druhé stránce…

xx_xxpostup:

Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku spolu se ztužovačem, zašleháme do ní i tvaroh, med a esenci. Podle chuti můžete přidat i nalámanou čokoládu.

Krém navrstvíme na menší plech, který jsme si vystlali sušenkami – já použila větší sušenky a vyšlo mi na dno 9 ks. Na vrch poklademe zbylé sušenky a vložíme do mrazáku ztuhnout.

Na porcování zmrzliny používáme horký nůž. Kromě sušenek můžete použít i dortové oplatky.