Dobrý, nadýchaný korpus je základem všech koláčů a dortů. Bez toho můžete na talíři podávat opravdu působivý a vyšperkovaný zákusek, ale když nebude těsto nadýchané a chutné, i tak vám ještě zůstane v ledničce. Pokud hledáte recept na ten nejdokonalejší korpus, který se vždy podaří a můžete jej příčně rozřezat na více částí a vytvořit tak dokonalou dort, právě jste ho našli. 

Pokračování na další straně…

xx_xx

Na korpus budeme potřebovat:
15 vajec
15 PL hladké mouky
15 PL cukru
máslo a mouka na vymazání formy
3 PL kakaa

Pokračování na další straně…

xx_xx


postup:
Jak říká paní Lenka, kolik vajec použijete, tolik lžic cukru i mouky přidejte. Můžete těsto připravit iz méně než 15, ale pokud se bude jednat o větší dort, tento poměr je ideální.
Bílky si vyšleháme s cukrem tak, aby nám vznikla nadýchaná a hustá sladká pěna. Po jednom pak přidáváme žloutky a ručně už přimícháme i mouku po lžících. Těsto si vylijeme do vymazané a vysypané formy, stačí nám vymazávat pouze dno. Pak korpus pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů, přičemž se peče asi hodinku. Necháme vychladnout, prořízneme, plníme krémem a zdobíme.

Zdroj:interez.sk