Tento chleba je pro mě naprosto dokonalý. Jeho příprava trvá jen pár minut práce a perfektní výsledek. Pokud jste na tom stejně, vřele doporučuji!

potřebujeme:

  • 3 hrnky hladké mouky (1 hrnek 250 ml)
  • 1 lžičku sušeného droždí
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžičku drceného kmínu
  • Já jsem přidala už i škvarky a byl famózní – můžete také přidat sušený česnek, cibulku, bylinky
  • 1 a ½ šálku vody (případně dle potřeby)

Poznámka: chleba kyne 8-10 hodin, proto je dobré vše zamíchat ráno a nechat – večer si můžete pochutnat na chlebu.

postup přípravy najdete na druhé stránce…

xx_xx

postup:

Všechny přísady smícháme vařečkou v misce, těsto nevypadá příliš vábně, ale to nic. Těsto by mělo být spíše hustší, ne řídké.

Celé smíchání trvá minutku max. dvě. Oproti pracnému mísení je to pořádný rozdíl. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

Těsto po vykynutí přendáme na dobře pomoučený vál a pomoučenýma rukama roztáhneme na obdélník silný asi 3 cm.

Necháme 15 minut stát a preložíme- skládáme shora a zdola směrem do středu a také z boků směrem do středu.

Necháme 30 minut odpočívat a zatím si zapneme troubu na 220-230 stupňů a vložíme do ní Jenskou mísu nebo jiný pekáč, který lze zavřít.

Těsto přendáme do horké mísy, posypeme lehce moukou a zavřeme. Pečeme přikryté 30 minut a potom pokličku sejmeme a pečeme ještě 15 minut.

Necháme vychladnout a máme hotovo.

Dobrou chuť!