Asi všichni známe 3 bit tyčinky. Lahodná čokoládová tyčinka, po které se mohou děti potrhat.
Představte si, že namísto jedné tyčinky máte celý plech této lahodné dobroty. A zcela bez pečení, určitě yzkoušejte!
Co budeme potřebovat:
- 500 ml mléka
- 500-600 g máslových sušenek
- 250 g másla
- 1/2 šálku kr. cukru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce pudinku
- 750 ml smetany na šlehání
- 3 bal. ztužovače šlehačky
- 10 g želatiny v prášku
- Strouhanou čokoládu na vrch
- 1 karamelové salko – nebo obyčejné salko, které uvaříme
postup přípravy najdete na druhé stránce…
xx_xx
postup:
Plech o rozměrech 25 × 30 cm vyložíme máslovými sušenkami.
Do kastrolu nalijeme 250 ml mléka a v zbylém mléce si rozmícháme mouku a pudinkový prášek.
Když mléko na plameni sevře, vlijeme do ní druhou část mléka s pudinkem a moukou.
Přidáme i cukr a uvaříme hustý pudink.
Dáme vychaldnout a v jiné misce si ušleháme změklé máslo. Vmícháme po lžičkách do vychladlého pudinku a vymícháme jednotný krém.
Na sušenky navrstvíme karamelové salko a pokračujeme vrstvou sušenek. Potom navrstvíme pudinkový krém, sušenky a takto prirpavený zákusek uložíme do chladna – na pár hodin, ideálně i na celou noc.
Před podáváním už jen ušleháme šlehačku se ztužovačem. Šlehačku je dobré zpevnit i želatinou – jednoduše dáme nabobtnat do vody, zahříváním rozpustíme a ke konci šlehání vmícháme do šlehačky. Na vrstvu šlehačky už jen nastrouháme čokoládu a můžeme podávat.