Výborná domácí tlačenka, kterou si umíte jednoduché a pohodlně uvařit i doma. Na studené mísy nebo večeři je nepřekonatelná.

potřebujeme:
Vepřové koleno – 2 ks (2,5 kg)
Česnek – 4 stroužky
Koření černé – 1/2 lžičky

Pokračování na další straně…

xx_xx

Na vaření:

Voda – 1,5 litru
Sůl – 1 polévková lžíce
Cibule-1 ks.
Bobkový list – 2 ks
Nové koření – 3 kuličky
Černý pepř – 10 kuliček

postup:
Kolena dáme do hrnce spolu s kořením (kromě mletého pepře a česneku), cibulí a zalijeme vodou – dáme vařit.

Vaříme přikryté doměkka – asi 3 hodiny.

Během vaření je dobré sklízet svrchu pěnu.

Přidáme 1 lžíci soli a necháme ještě povařit mírně odkryté.

Tak vypadá uvařené maso s vývarem.

Připravíme si čistou plastovou láhev, ze které odřízneme vrch.

Česnek nastrouháme a smícháme s pepřem.

Maso zbavíme kostí a natrháme na kousky, které vkládáme rovnou do láhve.

Maso střídáme s česnekovou směsí.

Dolijeme vývarem, který lijeme přes sistko.

Takto vypadá naplněná láhev.

Necháme ztuhnout a pak jen krájíme.



Zdroj.Dobrenoviny.sk