Výborná domácí tlačenka, kterou si umíte jednoduché a pohodlně uvařit i doma. Na studené mísy nebo večeři je nepřekonatelná.
potřebujeme:
Vepřové koleno – 2 ks (2,5 kg)
Česnek – 4 stroužky
Koření černé – 1/2 lžičky
Pokračování na další straně…
xx_xxNa vaření:
Voda – 1,5 litru
Sůl – 1 polévková lžíce
Cibule-1 ks.
Bobkový list – 2 ks
Nové koření – 3 kuličky
Černý pepř – 10 kuliček
postup:
Kolena dáme do hrnce spolu s kořením (kromě mletého pepře a česneku), cibulí a zalijeme vodou – dáme vařit.
Vaříme přikryté doměkka – asi 3 hodiny.
Během vaření je dobré sklízet svrchu pěnu.
Přidáme 1 lžíci soli a necháme ještě povařit mírně odkryté.
Tak vypadá uvařené maso s vývarem.
Připravíme si čistou plastovou láhev, ze které odřízneme vrch.
Česnek nastrouháme a smícháme s pepřem.
Maso zbavíme kostí a natrháme na kousky, které vkládáme rovnou do láhve.
Maso střídáme s česnekovou směsí.
Dolijeme vývarem, který lijeme přes sistko.
Takto vypadá naplněná láhev.
Necháme ztuhnout a pak jen krájíme.
Zdroj.Dobrenoviny.sk