Dnes vám nabízíme recept na dýňovou krupicovou buchtu, která nadchne každého, kdo ji ochutná.

Dýňovou buchtu s kefírem připravíme jednoduše, je originální a chutná.

Základní suroviny:

  • jemně nastrouhaná dýně – 2 sklenice
  • kefír – 250 ml
  • cukr – jeden a půl sklenice (polovinu sklenice do těsta a jednu sklenici do sirupu)
  • dětská krupička – jeden a půl sklenice
  • kypřicí prášek do pečiva – jeden a půl čajové lžičky
  • citrón – 1 kus (šťáva do sirupu a kůra do těsta)
  • voda – polovina sklenice (do sirupu)
  • strouhaný kokos (na posypání) – 1 balíček
  • rostlinný olej – na vymazání formy

postup přípravy najdete na druhé stránce…

xx_xx

Příprava:

  • Dýni nastrouhejte na jemno.
  • Zapněte troubu na 180 stupňů.
  • Smíchejte všechny suroviny na těsto – krupici, cukr, dýni, prášek do pečiva, kefír, citrónovou kůru, vše důkladně a rychle promíchejte.
  • Těsto vlijte do formy, kterou jste předem vymazali rostlinným olejem.
  • Pečte 40–45 minut, jestli je těsto hotové, zkuste párátkem.
  • Než se upeče těsto, připravte si sirup: smíchejte cukr, vodu, citrónovou šťávu, přiveďte k varu, povařte 3 minuty a nechte vychladnout.
  • Ještě horkou buchtu zalijte sirupem a posypte strouhaným kokosem.
  • Během půl hodiny buchta vsákne sirup a získáte vynikající lahodný moučník.

Dobrou chuť!

Recept si uschovejte a podělte se o něj!