Dnes vám nabízíme recept na dýňovou krupicovou buchtu, která nadchne každého, kdo ji ochutná.
Dýňovou buchtu s kefírem připravíme jednoduše, je originální a chutná.
Základní suroviny:
- jemně nastrouhaná dýně – 2 sklenice
- kefír – 250 ml
- cukr – jeden a půl sklenice (polovinu sklenice do těsta a jednu sklenici do sirupu)
- dětská krupička – jeden a půl sklenice
- kypřicí prášek do pečiva – jeden a půl čajové lžičky
- citrón – 1 kus (šťáva do sirupu a kůra do těsta)
- voda – polovina sklenice (do sirupu)
- strouhaný kokos (na posypání) – 1 balíček
- rostlinný olej – na vymazání formy
postup přípravy najdete na druhé stránce…
xx_xx
Příprava:
- Dýni nastrouhejte na jemno.
- Zapněte troubu na 180 stupňů.
- Smíchejte všechny suroviny na těsto – krupici, cukr, dýni, prášek do pečiva, kefír, citrónovou kůru, vše důkladně a rychle promíchejte.
- Těsto vlijte do formy, kterou jste předem vymazali rostlinným olejem.
- Pečte 40–45 minut, jestli je těsto hotové, zkuste párátkem.
- Než se upeče těsto, připravte si sirup: smíchejte cukr, vodu, citrónovou šťávu, přiveďte k varu, povařte 3 minuty a nechte vychladnout.
- Ještě horkou buchtu zalijte sirupem a posypte strouhaným kokosem.
- Během půl hodiny buchta vsákne sirup a získáte vynikající lahodný moučník.
Dobrou chuť!
Recept si uschovejte a podělte se o něj!