Výborný koláček, který my podáváme i jako zákusek. Je jednoduchý a výborný. Tento krém používali i ve velmi dobré cukrárně u nás v Košicích, jde tedy skutečně o velkou lahůdku.

potřebujeme:
těsto:

1 balíček prášku do pečiva
100 g cukru
100 ml vody
200 ml oleje
2 lžíce kakaa
3 vejce
150 g hladké mouky

Pokračování na další straně…

xx_xx

krém:

cukr, rum,
2 kelímky zakysané smetany
2 kelímky pomazánkového másla

1 – 2 kelímky smetany na šlehání

Na ozdobu:

hořká čokoláda

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do základu těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů, dokud těsto není upečené – otestujeme párátkem. Upečený korpus necháme vychladnout.

Kysanou smetanu si zlehka našleháme s pomazánkovým máslem. Podle chuti přidáme cukr, rum. Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému. Krém natřeme na vychlazený korpus a posypeme strouhanou čokoládou. Podáváme vychladne.

Přejeme vám dobrou chuť! 

zdroj: mimibazar