Pokud milujete čokoládové dezerty, tento rozhodně vyzkoušejte. Rozplývá se na jazyku jako obláček a ten krém ze Salka a kokosu je prostě dokonalý – chutná jako zmrzlina!

potřebujeme:

Formu o rozměrech 20 x 30 cm

na těsto

4 vejce

3 PL másla

1 šálek + 2 PL krystalového cukru

1/2 šálku mléka

1 šálek instantní čokolády (nebo kakaa)

2 šálky hladké mouky

1 PL kypřícího prášku

na krém

500 ml mléka

1 plechovku kondenzovaného mléka

3 PL kukuřičného škrobu

100 g strouhaného kokosu

200 g smetany

na polevu

200 g čokolády

200 g smetany

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:

Do hrnce nalijeme plechovku kondenzovaného mléka a přidáme 3 kopcovité lžíce škrobu. Dobře promícháme, přidáme smetanu, mléko a kokos a opět důkladně vymícháme do hladka. Zapneme sporák na mírný ohřev a za stálého míchání uvaříme hustý krém. Necháme chladnout a mezitím si připravíme těsto.

Do mísy si dáme změklé máslo, přidáme všechen cukr a po jednom metličkou zapracujeme vejce. Když máme zapracované vajíčka, připravíme si suché přísady (mouka, čokoláda), které jsme si smíchali. Prosévá po částech do těsta (malou část si odložíme na vysypání formy). Pak přilijeme půl šálku mléka a vše důkladně promícháme. Na závěr přimícháme kypřící prášek do pečiva a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Na těsto rovnoměrně navrstvíme krém.

Dáme péct do předehřáté trouby na 200 ° C a pečeme asi 40 minut (prvních 20 minut pečeme při 200 ° C, pak snížíme teplotu na 180 ° C a pečeme dalších 20 minut). Když je koláč hotový, připravíme si polevu z roztáté čokolády a smetany. Navrstvíme na vychladlý koláč. Koláček už jen nakrájíme a podáváme. Přejeme dobrou chuť!