Fantastický mandarinkový dezert. Nepotřebujete žádnou želatinu ani speciální konzervační látky.
potřebujeme:
400 ml čerstvé mandarinkové šťávy
3 polévkové lžíce kr. cukru
3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
1 kopcovitá polévková lžíce másla
kokosová moučka na ozdobu
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Stiskněte 400 ml šťávy z mandarinky, odstraňte kosti a dužinu.
Nalijte šťávu na pánev, přidejte škrob, přidejte cukr a přísady promíchejte metličkou tak, aby v něm nebyly žádné hrudky.
Dejte hrnec na oheň a počkejte, dokud se směs přivede do varu. Neustále míchejte. Potom snižte teplotu a vařte na středním plameni, dokud nám nevznikne hustý džem.
Odstraňte směs z tepla, přidejte polévkovou lžíci másla a důkladně promíchejte.
Když je máslo rozmíchané, horkou hmotu navrstvíme do formiček (do skla, nebo formiček na muffiny) pokud chcete, můžete trochu vymažeme i formičky, aby dezert lépe vyklápí. Dejte směs do chladničky, dokud neztuhne, nejlépe na noc.
Opatrně odstraňte turecký dezert z forem, nakrájejte na porce a přejděte v kokosových lupíncích.
Domácí turecký dezert bez konzervačních látek a barviv je připraven!
Zdroj:Tojenapad.sk